NK Čelik
Zenica

NK ČELIK ZENICA | NOVOSTI

Slavko Brekalo uz bivšeg saigrača!

nkcelik-1635420934

Nogometni klub Čelik Zenica ovom prilikom upućuje najiskreniju zahvalnost našem bivšem igraču Slavku Brekalu koji se odrekao dijela novčanih potraživanja na ime troškova liječenja povrijeđenog igrača Selima Žune.

Podsjećamo javnost da se 10.09.2021. godine naš klub našao pred suspenzijom od odigravanja utakmice 5. kola Druge lige FBiH – grupa “Centar”.

Naime, prema odluci Nogometnog savez BiH, Čelik je bivšem igraču Slavku Brekalu morao isplatiti iznos od 53.667,00 KM, pod prijetnom suspenzije odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u ovoj sezoni.

U izuzetno fer i korektnim pregovorima, Brekalo je prihvatio potpisati Sporazum o načinu isplate dugovanja na više rata, na čemu smo mu posebno zahvalni.

Kako je klub do sada redovno izvršavao preuzete obaveze, Brekalo je odlučio odreći se dijela posljednje rate u iznosu od 2.500,00 KM, uz obavezu kluba da isti iznos preusmjeri na ime troškova liječenja povređenog Selima Žune.

Ovime je inače i isplaćen sav dug koji je Čelik imao prema ovom bivšem igraču.

Slavku se još jednom zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju, te mu želimo puno zdravlja i sportskih uspjeha, a Selimu Žuni želimo brz oporavak!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Održana prozivka prvog tima!

Danas je u prostorijama kluba održana prozivka igrača prvog tima našeg kluba. Igračima su se obratili v.d direktor kluba, Čerim Emir i trener Skočibušić Pavle.