Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

05

ČLANSTVO

“Ostavi trag, postani Čelikov član” je slogan kampanje za članstvo 2024. godine u NK Čelik Zenica.

Sam slogan nosi naziv zbog poruke i obaveze koju svaki navijač i simpatizer ovog kluba ima, a to je učlanjenje u klub. 

Dugogodišnja borba za boljitak našeg kluba kroz novi statut po principu “Jedan član – jedan glas” napokon je ugledao svjetlost dana, te shodno tome svaki navijač treba da obavi svoju dužnost i da se učlani u NK Čelik Zenica.

Nakon trogodišnje borbe navijača, konačno je 05.01.2017. godine NK Čelik Zenica dobio novi statut zasnovan na članskom modelu, što je označilo veliko slavlje svih čelikovaca, ali i okretanje nove stranice u bogatoj historiji kluba.

Tim danom prestaje funkcionisati zatvoreni sistem koji je decenijama bio uspostavljen u Čeliku, a novi statut je predstavljao prvi preduslov za finansijski i organizacijski oporavak kluba jer je podrazumijevao da će NK Čelik Zenica konačno funkcionisati na principima dostupnosti, demokratičnosti i transparentnosti, a da će najvažnije izvršne organe, tj. Upravni i Nadzorni odbor birati upravo članovi koji će biti redovno izvještavani o planovima i rezultatima kluba.

Članski model u našem klubu je uspješno uspostavljen i zaživio je u praksi. NK Čelik Zenica je definitivno klub koji danas pripada svojim članovima, a svaki član je ujedno i jedan od mnogobrojnih vlasnika voljenog kluba.

Članstvo u klubu donosi osjećaj ponosa i pripadnosti, a članska kartica je simbol borbe, otpora i prkosa svih onih koji su odlučili jednom za sve vremena prekinuti sve ono što je loše i što je godinama predstavljalo teret za naš klub, te zajedničkim snagama graditi jak i stabilan zenički Čelik.

ZAŠTO POSTATI ČLAN?
 • Svaki punoljetni član čini najviši klupski organ – Skupštinu,
 • Svi punoljetni članovi biraju Upravni i Nadzorni odbor, te ostala klupska tijela,
 • Svi punoljetni članovi se mogu kandidovani i biti birani za članove klupskih tijela,
 • Punoljetni članovi odlučuju o bitnim pitanjima kao što su: deklaracija o razvojnim ciljevima kluba, izmjene statuta, izmjene naziva ili grba kluba i sl.,
 • Članovi svaka tri mjeseca bivaju informisani o finansijskim rezultatima kluba,
 • Svi članovi ostvaruju popust od 20% na sve artikle u Fan shopu,
 • Svi članovi postaju dio zajednice koja učestvuje u nagradnim igrama, loyality programima i na godišnjim druženjima u organizaciji kluba,
 • Učlanjenjem u klub, članovi finansijski pomažu svom klubu.
 
KAKO POSTATI ČLAN?
 • U prostorijama stadiona Bilino polje, na istočnoj tribini, u uredu Generalnog sekretara, svaki radni dan od 8 do 16 sati ili
 • Online putem preko opcije „Postani član“ na dnu stranice i uplatom članarine putem uplatnice.
 
CIJENE PO KATEGORIJAMA:
 • I KATEGORIJA (zaposleni i punoljetni članovi) – 60,00 KM,
 • II KATEGORIJA (nezaposleni, studenti, učenici, žene, osobe sa invaliditetom, penzioneri) – 40,00 KM,
 • III KATEGORIJA (maloljetni) – 20,00 KM,
 • IV KATEGORIJA (VIP članovi) – 600,00 KM.
 

Svi članovi IV kategorije kao dodatnu pogodnost imaju pravo slobodnog prisustva svečanoj loži stadiona Bilino polje na svim domaćim utakmicama zvaničnih takmičenja. Također, stiču pravo da se njihova imena, ukoliko to žele, navedu na zvaničnoj internet-stranici Kluba kao „Prijatelja kluba“.

Članstvo u klubu vrijedi za jednu kalendarsku godinu, od 01.01. do 31.12., a kako bi zadržali sva stečena prava, članovi su dužni produžiti članarinu do 31.03. naredne godine.

Sva prava i obaveze članova su navedena u članovima 23 i 24 Statuta NK Čelik Zenica.

BROJ ČLANOVA

0

ZAHTJEV ZA ČLANSTVO

Nakon slanja zahtjeva poslat ćemo Vam instrukcije za plaćanje putem maila.