Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Izjava pred utakmicu Čelik - Mladost DK web

Izjave pred utakmicu XXVIII kola Prve lige FBiH!

Crno-crveni će u nedjelju, 26.05.2024. godine, odigrati utakmicu XXVIII kola Prve lige FBiH sa ekipom Budućnosti iz Banovića. Utakmica će se odigrati na stadionu FK Budućnost Banovići sa početkom od 17:30 sati.

Pred utakmicu u Banovićima, svoje izjave su dali šef stručnog štaba Dario Damjanović i član prvog tima Talha Tabaković.

,,Iskreno mi je drago što smo dobili utakmicu protiv Jedinstva jer uz mnoge razne špekulacije smo odbranili dostajanstvo i čast grba. Svoje igrače smatram herojima i prvacima bez obzira na stanje na tabeli. Zadivljen sam našom publikom i zapadom, a posebno Robijašima. Oduševljen sam navijanjem za vrijeme utakmice, tako i poslije utakmice. Hvala im od srca! Sljedeću utakmicu idemo u Banoviće gdje ćemo se nadigravati. Znamo da je Budućnost dobar domaćin i da ćemo imati sve uslove za igru. Neka bolji pobjedi u Banovićima”, izjavio je pred utakmicu šef stručnog štaba Dario Damjanović.

,,Utakmicu protiv Jedinstva iz Bihaća smo odigrali veoma dobro. Bila je to veoma zahtjevna utakmica jer su protivniku trebali bodovi za opstanak. Ispoštovali smo sve zadatke koje nam je šef zadao i na kraju rezultat nije izostao. Što se tiče sljedeće utakmice, igramo sa ekipom koja je veoma kvalitetna te ih respektujemo, ali mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Ekipa je jako motivisana i vlada pozitivna atmosfera. Sa obzirom da će protiv Budućnosti biti moja posljednja utakmica u dresu Čelika, ovim putem se želim zavaliti svima na odličnoj sezoni te pozvati sve naše navijače da nas dođu podržati u Banovićima da se zajedno radujemo poslije utakmice”, izjavio je prvotimac Nogometnog kluba Čelik Talha Tabaković.

Nogometni klub Čelik će protiv Budućnosti igrati u nedjelju na stadionu FK Budućnost Banovići sa početkom od 17:30 sati. Live stream utakmice možete pratiti preko našeg Youtube kanala.