Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

grad-klub-1536x864

Grad Zenica – jedina prepreka na putu oporavka!

Kao što smo 05.04.2021. upoznali javnost, Grad Zenica još uvijek klubu nije prebacila niti jednu tranšu prikupljenu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, a to je jedna od obaveza Gradske uprave na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji s NK Čelik Zenica.

Također, upoznali smo javnost da je Gradska uprava u nekoliko navrata nudila prijedloge koji su podrazumijevali da se klub odrekne prihoda od zakupnina poslovnih prostora, te da se nedefinisani iznos sredstava prebacuju klubu iz Transfera za sport budžeta Grada Zenica. Posljednji takav prijedlog na adresu kluba je pristigao 10.03.2021.

NK Čelik Zenica je, putem advokatskog društva koji zastupa klub, svoj odgovor dostavio već 15.03.2021. u kojem smo naveli da za klub takav prijedlog izmjene Sporazuma nije prihvatljiv, te smo predložili da se u slučaju izmjene Sporazuma, odnosno odricanja sredstava od zakupnina poslovnih prostora u tekućoj godini, odredi isti ili sličan iznos koji će Klub dobiti u 2021. godini iz Transfera za sport, te smo zatražili pismeno ili usmeno očitovanje u roku od tri dana.

Stav Gradske uprave nije stigao ni 25 dana nakon poslanog odgovora od strane kluba, a NK Čelik Zenica je jučer dostavio Gradskoj upravi zahtjev za očitovanje po pitanju dostavljenog prijedloga.

Napominjemo da je ovakvim (ne)postupanjem Gradske uprave klub do sada oštećen za 55.529,40 KM, te je Grad Zenica ujedno i jedini od preko 100 partnera iz reda sponzora i donatora NK Čelik Zenica koji ne ispunjava svoje ugovorne finansijske obaveze.