Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

nkč

Zeničko-dobojski kanton konačno podržao Čelik!

Kako su i ranije obavještavani članovi NK Čelik Zenica, klub se krajem maja javio na Javni poziv kojeg je raspisala Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Stav aktuelnog rukovodstva je od početka mandata bio da će učiniti sve da po prvi put, barem u novijoj historiji, klubu obezbijedi konkretnu pomoć od Zeničko-dobojskog kantona. Obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi, te činjenicu da ostali klubovi u državi godinama dobivaju značajnu finansijsku i infrastrukturnu podršku iz budžeta kantona, gradova i općina, dužnost i Zeničko-dobojskog kantona je učestvovati u procesu stabilizacije jednog od svojih najvažnijih reprezenata – NK Čelik Zenica.

Konačno, 10.09.2021. Zeničko-dobojski kanton je iz transfera za sport klubu uplatio 5.000 KM.

Rukovodstvo NK Čelik Zenica ovim putem upućuje iskrenu zahvalnost na donaciji i činjenici da je konačno uspostavljena saradnja između Zeničko-dobojskog kantona i našeg kluba. Također, izražavamo i nadu da će pomoć Kantona u budućnosti biti još konkretnija, po uzoru na podršku koju dobivaju ostali klubovi u državi.

Prva prilika za to je novi projekat namijenjen za višegodišnju podršku razvoju omladinskog pogona NK Čelik Zenica u znatno većoj vrijednosti.