Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

grad-klub-1536x864

ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE U PREDMETU PROTIV GRADA ZENICA !

Dana 12.11.2020. godine nogometni klub Čelik i Grad Zenica potpisali su Sporazum o saradnji prema kojem je Grad Zenica, između ostalog, dužan Čeliku mjesečno uplaćivati sredstva naplaćena od najma poslovnih prostorija u sklopu stadiona Bilino polje.

Nažalost, Gradska uprava i Grad Zenica konstantno krše Sporazum, te nisu uplatili nijednu od 10 do sada dospjelih rata.

Zbog navedenog kršenja sporazuma, klub je 27.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Pripremno ročište u sudskom sporu protiv Grada Zenica zbog nepoštivanja potpisanog Sporazuma o saradnji, zakazano je za 13. januar 2022. godine.

Prema odredbama Zakona o parničnom postupku ročište je javno, a obzirom na veliko interesovanje javnosti za ovaj slučaj, klub će putem advokata zatražiti od Suda da se obezbjede svi tehnički uslovi, kako bi svi zainteresovani mogli prisustvovati ročištu.

Nogometni klub Čelik Zenica još jednom izražava žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Ipak, još uvijek nije kasno i postoji mogućnost da do ročišta ne dođe. Gradska uprava mora da shvati da je Čelik simbol Zenice, te da u skladu sa svojim mogućnostima i ostalim građanima ovog Grada radi na očuvanju tradicije koja traje već 76 godina.

Žalosno je da četvrti najveći gradu BiH ostaje jedini grad u državi a i šire u kojem Gradska uprava pljačka najveći lokalni klub.

Rješenje postoji, potrebna je samo dobra volja!