Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

01 (1)

Sutra pozivamo navijače da budu uz nas, potrebni su nam!

Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija na kojoj su prisustvovali trener golmana Adis Nurković, prvotimac Adi Durmo, te generalni direktor Emir Čerim i klupski advokat Tarik Hadžimahmutović.

Kup utakmica protiv HŠK Zrinjski bit će odigrana 02.11.2023. godine s početkom u 18:00 sati na stadionu Bilino polje.

Cijelu press konferenciju možete pogledati na Facebook stranici našeg medijskog partnera Radio Zenit klikom ovdje. 

– Odlučili smo se da iznesemo podatke oko postupka deblokade računa. Kad je u pitanju Klub, mi smo svoje izvršili ali ostali su administrativno-tehnički problemi kojima rukovodi Sud odnosno banke u kojima Klub ima otvorene račune. Vrlo teško je pretpostaviti kad će oni odraditi svoj dio posla. Zamolio bih javnost da ima razumijevanje, kako prema nama, tako i prema svim ljudima koji tamo rade iz razloga što je račun blokiran 18 godina i potrebno je vrijeme da se sve završi -istakao je Hadžimahmutović.

Čerim je dodao da je rukovodstvo u stalnom kontaktu s bankama te da im ogromnu snagu da se sve završi.
– Kad je u pitanju smjena šefa stručnog štaba, odlučili smo se na to jer smo izgubili pozitivnu atmosferu koja je bila oko prvog tima. Greške iz prijelaznog roka su se manifestovale u sezoni, nadam se da ćemo se uskoro vratiti na pravi kolosijek -kazao je Čerim te dodao da se Uprava zahvalila i raskinula ugovor i s najskupljim igračem, Adnanom Hreljom koji u sezoni nije imao niti jednu asistenciju niti pogodak. Na kraju je dodao da će se utakmica Kupa BiH s ekipom Zrinjskog biti odigrana na Bilino polju u četvrtak, 2. novembra s početkom od 18 sati.
– Situacija nije bajna kad je u pitanju trenutni rezultat. Kad je u pitanju Sloboda, najviše smo priželjkivali tu utakmicu, starih rivala, klubova s dugom tradicijom. Očekujemo poslasticu koju ćemo pokloniti publici. Molim navijače da budu uz nas jer nam je njihova podrška potrebna -kazao je Nurković te dodao da je igrački kadar oslabljen zbog povreda i žutih kartona. Stručni štab će nastojati da podigne samopouzdanje igračima jer, prema Nurkovićevim riječima, to im sad najviše fali.
– Želim se zahvaliti navijačima na velikoj podršci, to će mi biti dodatni vjetar u leđa kroz čitavu sezonu. Moramo zaboraviti na krizu koja nam se desila. Treneri nas dobro pripremaju i nadamo se pozitivnom rezultatu. Vjerujem da će se igrači već od sutra „trznuti“ i pružati svoj maksimum -kazao je Durmo te pozvao ljubitelje nogometa da dođu na Bilino polje.
Utakmica Čelik – Sloboda na rasporedu je sutra (subota, 21. oktobar) s početkom od 18 sati. Ulaznice su u prodaji po cijenama: zapad 7 KM, istok 6 KM i jug 5 KM. Tribina sjever je otvorena za gostujuće navijače. NK „Čelik“ Zenica ponovo učestvuje u humanitarnim akcijama koje organizuje Udruženje „Pomozi.ba“. Dio prihoda od sutrašnje utakmice Klub će usmjeriti za liječenje devetomjesečnog Afana Šehića koji ima obostrano oštećenje sluha.