NK ČELIK ZENICA | NOVOSTI

Saopštenje za javnost -11.01.2021.godine

grad-klub-1536x864

Nogometni klub Čelik Zenica danas je Gradskoj upravi i Gradskom vijeću dostavio Izvještaj o izvršavanju obaveza NK Čelik Zenica.

U skladu sa članom 2. Sporazuma između Grada Zenica i NK Čelik Zenica, potpisanog 12.11.2020. NK Čelik Zenica obavezan je Gradu Zenica dostavljati izvještaj i informacije o izvršenju obaveza na koje se navedenim Sporazumom Klub i obavezao.

Tako je današnjim Dopisom Gradu Zenica dostavljen izvještaj o izvršenim aktivnostima u pogledu:

  1. Racionalizacije  troškova  djelovanja kluba,
  2. Promovisanja grada Zenice putem sporta i sportskih aktivnosti,
  3. Aktivnog rada na omasovljavanju Omladinskog pogona i rad na promociji omladinskog fudbala

 

Dodatno, u cilju transparentnog trošenja sredstava dostavljen je i finansijski izvještaj za period 15.07.2020. – 31.12.2020.

Klub će i u budućnosti blagovremeno slati kvartalne izvještaje prema Gradu Zenica o izvršenju preuzetih obaveza.

Podsjećamo, navedenim Sporazumom, Grad Zenica se obavezao na transferiranje prikupljenih prihoda od zakupa poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje na račun NK Čelik Zenica, te servisiranje reprograma glavnice klupskih dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH.

Klub redovno izmiruje sve tekuće obaveze prema poreznim institucijama, te je ispunio sve obaveze glede potpisa samog Sporazuma o reprogramiranju dugovanja, te svakodnevno očekujemo poziv na potpisivanje.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Polusezonske karte su u prodaji !

Dok se prvi tim vrijedno priprema za izazove Druge Federalne lige BiH – centar, klub je pokrenuo prodaju polusezonskih karata! Kupovinom polusezonske karte za željenu

Održana I redovna sjednica Skupštine

Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana prva redovna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Čelik Zenica. Na sjednici je bilo prisutno 116 članova, čime