Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

04

Saopštenje: Eldar Sivac!

Ovim putem se klub po prvi put javno očituje povodom kršenja discipline od strane igrača Eldara Sivca koji je u aktuelnom prelaznom roku samovoljno otišao na trening drugog kluba koji je bio zainteresiran za njegove usluge.

U razgovoru s igračem, rukovodstvo je zaključilo kako bi za klub i njegovu transparentnost bilo najbolje javno se očitovati povodom nastale situacije i sankcija koje će igrač u budućnosti snositi.

Nakon analize mogućih rješenja, zagovarajući isključivo interese NK Čelik, klub je postigao dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub i to po sljedećim uslovima:
– novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate,
– suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora,
– javno izvinjenje od strane igrača,
– smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak kojeg je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati.

Današnjim javnim izvinjenjem od strane igrača i ovim saopštenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik!