Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

GV portal 21.12.2023

Predane dvije inicijative za Gradsko vijeće Grada Zenice

Obavještavamo javnost da je NK Čelik predao dvije inicijative prema kabinetu Gradonačelnika Grada Zenice i Gradskom vijeću Grada Zenica.

Prva inicijativa se odnosi na proglašenje NK Čelika klubom od posebnog interesa za Grad Zenicu. Čelik je najstariji, kolektiv u Zenici koji je opstao u najizazovnijim vremenima u kojima se nerijetko nalazio. Ujedno je jedan od nekoliko najvažnijih simbola grada, te najveći, najpopularniji i najuspješniji klub koji ima ogroman značaj za građane Zenice!

Cilj ove inicijative je formalizirati aktuelno stanje i ozvaničiti ono što već godinama postoji u praksi, te nakon uspješnog provođenja pri Gradu Zenici, istu inicijativu uputiti i prema Zeničko-dobojskom kantonu od kojeg se očekuje isto postupanje, a sve s ciljem omogućavanja administrativnih okvira za izdvajanje značajno većih sredstava za NK Čelik u odnosu na ona koja bi mu pripadala prema redovnoj preraspodjeli prema utvrđenim kriterijima.

Druga inicijativa, kao što smo je navedeno u prethodnim objavama, se odnosi na dodjelu zemljišta “Plandilo” NK Čelik Zenica. Detaljnije informacije su predstavljene u jednoj od prethodnih objava.

Ovim putem pozivamo Gradsku upravu i Gradsko vijeće da u narednom periodu što prije razmotre i osvoje navedene inicijative NK Čelik Zenica kako bi mogli krenuti u njihovu provedbu!