Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

ps

Potpisan reprogram !

Potpisan reprogram!

Današanji dan je u mnogo čemu svečan za naš klub jer je NK Čelik Zenica ostvario veliku pobjedu u borbi za bolji, jači i uspjepšniji Čelik!

Nogometni klub Čelik Zenica postao je prvi klub u Bosni i Hercegovini koji je prema najnovijim izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima sa Poreznom upavom Federacije Bosne i Hercegovine zaključio Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda u ratama.

Naime, Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine i NK Čelik Zenica potpisali su reprogram poreskih dugovanja, po kojem se kamata u iznosu 5.017.982,79 KM otpisuje nakon isplate glavnice.

Shodno otpisanim kamatama, presotali iznos glavnice duga našeg kluba iznosi 3.619.323,90 KM, dok su troškovi prinudne naplate 196.923,38 KM.

Navedene iznose će u periodu otplate od 120 mjeseci, prema Sporazumu između Grada Zenice i našeg kluba potpisanog 12.11.2020. godine, plaćati Grad Zenica, dok će Klub nastaviti redovno izmirivati sve tekuće obaveze prema poreznim institucijama.

„Ovo je pobjeda svih navijača i simpatizera našeg kluba koji su stajali uz ovu ideju i preko pet godina konstantno pravili pritisak na vlast, te su upravo oni najzaslužniji za potpis reprograma. Breme teško skoro 9 mil KM je konačno skinuto s tereta leđa ovoga kluba.“ – poručio je Robert Jonjić, članUpravnog odbora.

NK Čelik Zenica upućuje najiskrenije čestitke i zahvalu svim navijačima, simpatizerima, klupskim volonterima i menadžmentu koji su dali ogroman doprinos da bi došlo do ovog trenutka.

Također, zahvaljujemo se i Gradu Zenica na dosadašnjoj pomoći i podršci u ovom  projektu. Svakako očekujemo da će Gradska uprava redovno izmirivati preuzete obaveze, te da ćemo nastaviti našu uspješnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

Pored toga, upućujemo iskrenu zahvalnost službenicima Porezne uprave na izuzetno korektnoj saradnji i pomoći u ovom procesu u proteklim mjesecima.

Ova velika pobjeda samo je još jedan dokaz da zajedničkim radom i zajedničkim snagama možemo stvoriti bolji, jači i uspješniji Čelik.

Bez obzira na sve probleme i dešavanja u klubu, ljudi koji ne odustaju, rade zajedno i pri tome imaju cilj će uvijek pobijediti, svejedno da li to bilo protiv kompleksnih odbrana u fudbalu, finansijskih poteškoća ili ostalih problema modernog društva.

I zato Vas sve pozivamo da nam se pridružite u našoj zajedničkoj borbi koja će se sasvim sigurno prepričavati generacijama.

Postanite Čelikov član, dajte svoj doprinos i budite i Vi dio zeničkog ponosa!