Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Pobjeda na Kamberovića polju. Prosjek godina igrača Čelika – 20 godina!

Nogometaši našeg kluba su jučer bili domaćini ekipi NK Moševac u okviru 19. kola druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar. Crno-crveni momci su slavili rezultatom 4-0.

Čelik je u ovaj meč ušao bez nekoliko standardnih igrača, koji nisu mogli prisustovati zbog povreda ili bolesti. Trener Armin Duvnjak je dao šansu petorici juniora koji su počeli utakmicu od prve minute, te se ispostavilo da su itekako opravdali ukazanu priliku. Zanimljiv podatak da je prosjek godina u jednom trenutku na terenu bio 20,2 godine.

Prvo poluvrijeme je prošlo bez golova i većih prilika. Utakmica se većinom igrala na protivničkoj polovini i prvi dio okončan je bez golova, 0:0.

Početak drugog poluvremena kao iz snova, prve 4 minute drugog poluvremena- tri gola u protivničkoj mreži. Već u 46. minuti Čelik stiže do gola i vodstva 1:0, a strijelac je bio nakon lijepe akcije Eldar Sivac. U 47. minuti crno-crveni stižu do novog gola, a strijelac je mladi Ali Međuseljac za 2:0. Novi gol u mreži gostiju već u 48. minuti, strijelac je još jedan mladi igrač Eldar Durmiš za visokih 3:0. Nastavili su se napadi domaćina, a novi gol stiže u 61. minuti kada pogađa Besim Kolić za 4:0 za ekipu Čelika.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, završilo je 4:0 za Čelik, te su tako naši momci pod vodstvom novog trenera Armina Duvnjaka slavili novu pobjedu, drugu uzastopnu, te su sada na petoj poziciji sa 33 osvojena boda.