Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

a09 (19)

Pobjeda Čelika na gostovanju kod Usore!

Danas je na stadionu Žabljak odigrano 6. kolo Druge lige Federacije BiH – grupa “Centar”. Snage su odmjerile ekipe Usore i Čelika, a bolji su bili crno-crveni koji su na kraju slavili minimalnom pobjedom rezultatom 0:1.

Za Čelik su od prve minute nastupili: Durmo, Šehić, Arnautović, Muslić, Isaković (c), Vardo, Međuseljac, Karić, Durmiš, Sivac i Šijerkić.

Od prve minute krenulo se ofanzivno ka golu domaćina, što je i urodilo plodom već u 17. minuti susreta, kada nakon ubačaja Međuseljca igrač domaće ekipe nedozvoljeno igra rukom te glavni sudac pokazuje na bijelu tačku. Nažalost, priliku za pogodak propustio je kapiten Isaković koji je šutirao preko okvira gola.

To nije pokolebalo igrače Čelika koji su i dalje nastavili atakovati na gol domaćina ali u svlačionice se otišlo bez pogodaka.

Na poluvremenu utakmice šef stručnog štaba, Armin Duvnjak, u igru je ubacio nedavno oporavljenog Selima Žuna umjestu Amara Muslića, te sve karte okrenuo ka napadu na protivnički gol.

Nakon sjajnog prodora i asistencije Harisa Šehića, Edin Durmiš postiže novi pogodak u ovoj sezoni za vodstvo Čelika u Usori i radost mnogobrojnih navijača i Robijaša koji su došli podržati Čelik na gostovanju.

Posjed lopte je do kraja utakmice ubjedljivo bio na strani Čelika, te na kraju se utakmica završila s konačnim rezultatom 0:1 za Čelik.

Tabela nakon odigranog šestog kola prvenstva.