Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

IMG_5767

Održana prozivka prvog tima NK Čelik!

Danas  je na stadionu Bilino polje održana prozivka prvog tima koju je zakazao šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Nakon osvajanja titule prvaka Druge lige FBiH – Centar, te pobjede u doigravanju protiv FK Klis, NK Čelik će naredne sezone debitovati u m:tel Prvoj ligi FBiH. Na Bilinom polju je prethodnih nekoliko dana bilo izuzetno radno, te uprava kluba, administracija i stručni štab ništa nisu prepustili slučaju.

Klub se pojačao skoro u svim linijama, te pokazao da ne namjerava ući u veći rang tek onako. Tako će crno-crveni dres obući Kenan Salkanović (Bosna Visoko), Amer Mehić (BFK Simm Bau), Faris Bajramović (FK Klis), Faruk Piljug (BFK Simm Bau), Kenan Šarić (NK Travnik), Ajdin Brkić (FK Sloboda), Adnan Hrelja (GOŠK), te najzvučnije ime prethodne 3 godine, Kenan Horić (HŠK Posušje).

Prinova u stručnom štabu je također na poziciji pomoćnog trenera. Tu palicu preuzet će dosadašnji trener kadeta omladinskog pogona NK Čelik, Izudin Kamberović, koji je već u prošlosti obnašao ovu funkciju nekoliko puta. Tako će se zaokružiti trenerska trojka na čelu s Arminom Duvnjakom, te Adisom Nurkovićem kao trenerom golmana.

Klub je, zbog poslovnih obaveza i nemogućnosti ispunjavanja svih obaveza koje će nametnuti stručni štab, napustio najbolji strijelac iz prethodne sezone, Mirsad Šijerkić. Mimo njega, klub se zahvalio nekoliko igrača koji nisu uspjeli da se nametnu stručnom štabu u prethodnom periodu, a spisak tih igrača ćemo objaviti u narednim danima.

Prozivci prvog tima odazvali su se svi igrači iz prethodne sezone, dok su opravdano izostali Mahir Karić i Fenan Salčinović.

Klub će prvi dio priprema odraditi na A terenu na Kamberovića polju, te u fitness-u za specifične treninge snage. Drugi dio priprema bit će odrađen od 24.07. do 01.08. na Kupresu. Posljednji dio bit će odrađen na stadionu Bilino polje.

Dogovoreno je i nekoliko pripremnih utakmica: vs Mladost Kikači (H, 15.07.), Rudar Kakanj (H, 22.07.), dvije pripremne utakmice na Kupresu (BSK Banja Luka), generalna utakmica vs Laktaši (H, 05.08.).

H – domaća utakmica; A – gostujuća utakmica

Prvi trening bit će odrađen u utorak 04.07. na stadionu Kamberovića polje.