Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Održana prozivka I tima

Danas je u prostorijama kluba održana prozivka igrača prvog tima našeg kluba,čime je ozvaničen početak priprema.

Igračima su se obratili Predsjednik Upravnog odbora Denis Mušović, član UO Robert Jonjić, te treneri Skočibušić Pavle i Nurković Adis.

Prozivci se odazvao 21 igrač, a novo ime u crno-crvenoj ekipi je Dženan Smajić, koji će biti na raspolaganju Skočibušiću.

Uprava kluba je igračima i treneru čestitala na dosadašnjem uspjehu i iskazanom prefesionalizmu, te istakla kako očekuju jednako uspješan nastavak prvenstva.

“Bez obzira na cjelokupnu situaciju, ovo je jedinstvena prilika da neki igrači zaigraju za jedan ovakav klub. Iskoristite tu priliku i dajte svoj maksimum za nama dvije najdraže boje” kazao je predsjednik Mušović.

“Mi smo većinu vremena trenirali i pripremali ekipu za nastavak sezone. Ovo sad je samo formalni početak priprema. Većih promjena u igračkom kadru nije bilo, te se nadam da ćemo sa ovom ekipom nastavak prvenstva p uspješno privesti kraju” kazao je Skočibušić.

Nogometni klub Čelik Zenica dogovorio je i nekoliko pripremnih utakmica, a prva od ekipa sa kojom će naši momci odmjeriti snage je NK Bosna Visoko.

 

Prozivci su prisustvovali:
Aidin Mahmutović
Selim Žuna
Haris Šehić
Gabrijel Popović
Anes Duraković
Hanan Sejmen
Sulejman Salkić
Amer Čerim
Harun Ibraković
Dženan Smajić
Muhamed Kadrić
Samid Smriko
Amar Šišić
Amar Muslić
Besim Kolić
Sani Salijević
Edin Durmiš
Faruk Piljug
Selmir Kovač
Harun Šabić
Vedad Čatić