Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Untitled-1 copy

Održana prozivka crno-crvenih!

Večeras je u press sali stadiona Bilino polje održana prozivka prvog tima koju je održao šef stručnog štaba Armin Duvnjak. Tako su i zvanično počele zimske pripreme crno-crvenih za narednu polusezonu u Drugoj ligi Centar i Kupu BiH.

Zahvaljujući zalaganju stručnog štaba i Uprave NK Čelik Zenica, kostur ekipe je ostao na okupu, što je veliki plus za nastavak prvenstva i utakmica u Kup-u.

Šef stručnog štaba, Armin Duvnjak, najavio je da će pripreme trajati ukupno 40 dana. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, od kojih je najznačajnija generalka protiv austrijskog GAK 1902 u Grazu. GAK 1902 iza sebe ima titulu austrijskog prvaka, višestruki je osvajač austrijskog kupa, te se trenutno bore za povratak u prvu ligu Austrije i nalaze se u vrhu tabele. Njihov poziv za odigravanje utakmice smo rado prihvatili te im se zahvaljujemo što su odabrali NK Čelik Zenica kao klub s kojim će odigrati generalnu pripremnu utakmicu.

 

Nedavna Kup utakmice između SK Sturm Graz i GAK 1902

 

Upravni odbor i menadžment kluba, kako su i obećali, učinit će sve da osigraju što kvalitetnije uslove za pripreme, te shodno tome će biti organizovane zimske pripreme za prvi tim. Lokacija gdje će se pripreme održati će biti poznata naredne sedmice, a o tome ćemo svakako obavijestiti javnost i navijače putem društvenih mreža i oficijelnih kanala distribucije informacija. Prva pripremna utakmica će se odigrati 21. januara u Doboju protiv člana Premijer lige, ekipe Sloge. Između toga, na pripremama, odigrat će se jedna ili dvije utakmice, a na povratku sa priprema, 4. februara u Zenici, odigrat ćemo utakmicu protiv banjalučkog Željezničara koji je član 1. lige RS. Kao što i prethodno najavljeno, generalna utakmica će se odigrati protiv GAK-a 11. februara, što će biti i posljednja provjera pred 1/8 finala Kupa BiH protiv Radnika na Bilinom polju.

 

“U prethodnoj polusezoni ispunili smo neke interne ciljeve. Nalazimo se na prvom mjestu u prvenstvu, a u Kupu smo dogurali do osmine finala. Moramo maksimalno ozbiljno ući u ove zimske pripreme jer nas očekuju novi veliki izazovi. Momci su individualno radili cijeli decembar po planu koji je stručni štab nametnuo.” – rekao je između ostalog na okupljanju šef stručnog štaba Armin Duvnjak

 

 

Čeliku će se pridružiti i oporavljeni Dženan Smajić, koji je se uspješno oporavio nakon povrede koljena. Prozivci su se odazvali skoro svi igrači dok su preostali opravdano bili odsutni. Na prozivci prvog tima se pojavio i Tarik Huzbašić, bivši igrač NK Fortuna Zenica, koji će na treninzima crno-crvenih pokušati nametnuti stručnom štabu za svoje mjesto u ekipi. Klub su napustili Imran Džaferović i Harun Šabić, koji su bili nezadovoljni minutažom, te su željeli pronaći novi angažman gdje će upisivati više minuta. Imranu i Harunu želimo poželjeti puno sreće u nastavku karijere, te da se ponovo vrate u naš klub jači, bolji i spremniji. Klub će pokušati dovesti još jedno ili dva pojačanja na poziciji krilnih napadača.

Najpozitivnija priča na prozivci prvog tima jeste da su se svi igrači i stručni štab učlanili u NK Čelik Zenica, te na taj način dokazali vjernost voljenom klubu i poslali poruku svim navijačima i simpatizerima da učine isto.

“Ova poruka (učlanjenje u klub svih igrača i stručnog štaba) koju su igrači poslali cijeloj javnosti je samo dokaz koliko se dobro radi u ovom klubu. Ja sam iskreno preponosan na sve ove momke tokom cijelog ovog perioda od dvije i po godine, nakon odluke o odlasku u posljednji rang takmičenja. Ovi momci su bezbroj puta dokazali koliko vole ovaj klub, igrom na terenu, odnosu prema crno-crvenom dresu, ponašanjem van terena, pa evo i sada zajedničkim učlanjenjem svih njih u klub. Znamo da je to prethodnih godina bila rijetkost i da su svi igrači u ovom klubu gledali kako da iskoriste Čelik. Ovi momci zaslužuju veliku podršku tokom cijele naredne polusezone te se nadam da će je i dobiti, oni su to zaslužili.” – rekao je generalni direktor NK Čelik Zenica, Emir Čerim

 

 

Našim momcima i stručnog štabu želimo puno sreće i zdravlja u pripremnom periodu a sve navijače, koji to do sada nisu učinili, pozivamo da se učlane u NK Čelik Zenica i tako podrže rad našeg kluba, postanu dio najbolje zajednice u ovom gradu i steknu privilegije koje nosi članstvo u Čeliku.