Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Dario i Adin press web

Održana press konferencija uoči sutrašnjeg meča

Na stadionu Bilino polje održana je press konferencija za medije uoči stutrašnje utakmice protiv NK Stupčanica Olovo. Prisutnim novinarama su se obratili direktor kluba Emir Čerim, šef stručnog štaba Dario Damjanović i prvotimac kluba Adin Begić.

– Ovo je vjeroVatno najgora pozicija na tabeli za mene. Odradili smo pripremne utakmice s kojima možemo biti zadovoljni. Napravili smo dosta i pokazat ćemo to protiv, po meni najbolje ekipe, koja pretendira da uđe u Premijer ligu. Protivnik je dobro ogranizovan, ali na Bilino polju se samo mi možemo pitati. Momci su u pripremama iznijeli i iznad svojih mogućnosti. Nadam se da ćemo prvenstvo otvoriti na najbolji mogući način, kazao je Damjanović te dodao da je potreban maksimalan pristup na svakoj utakmici.

– Kao što je bilo i do sad, jer taj pristup određuje pravac. Tokom priprema su pokazali profesonalizam i postali smo porodica. Siguran sam da uz optimalno vrijeme razvoja igrača možemo daleko dogurati. Sutra su u konkurenciji svi igrači koji su zdravi, istakao je Damjanović te kazao da vjeruje kadetima i juniorima koji treniraju s prvom ekipom jer su prioritet Čelika njegova djeca.

– Vjerujem u naše momke koji će izaći na teren i sigurno odgovoriti zadatku. Sutra idemo na pobjedu kako bi tri boda ostala u Zenici. Očekujem mnogo bolje rezultate nego u prošloj polusezoni, kazao je Begić.

Utakmica Čelik – Stupčanica na rasporedu je sutra (subota, 09. mart) s početkom od 18 sati. Cijene ulaznica su 7,00 KM zapad i 6,00 KM istok. Tribina sjever je rezervirana za goste iz Olova. Najvatreniji navijači Čelika, Robijaši će ulaznice za južnu tribinu prodavati u prostorijama Udruženja po cijeni od 5,00 KM.