Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

20240412_120123

Održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice

U press salonu zeničkog stadiona Bilino polje, danas je održana press konferencija za
medije pred utakmicu 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj će Čelik ugostiti
ekipu Rudara iz Kaknja.

Crno-crveni su trenutno na 6. poziciji prvenstvene tabele s 28 osvojenih bodova, njihov sutrašnji protivnik je 14. sa 19 osvojenih bodova. Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba „Crno-crvenih“ Dario Damjanović te član prvog tima Talha Tabaković.

”Prije svega lijep pozdrav svima i da čestitam Bajram onima koji nisam javno i pred kamerama. Iza nas je još jedno kolo, dosta uspješno zamisli koje smo imali i ideje koje nismo mogli sprovesti u određenim utakmicama u ovoj smo sproveli. Zadovoljan sam rezultatom i igrom, ali uvijek može bolje i trebamo gledati svaki dan da budemo bolji nego što jesmo. Ekipa Rudara je ekipa sa dosta kvlaitetnih pojedinaca. Čudno mi je da sa ovakvim igračkim kadrom su tu na tabeli. Ima dosta igrača koje bih i ja vidio u svom kadru. Na nama je da pokažemo zube svakoj ekipi koja dođe na Bilino polje i ne smijemo dozvoliti nikakav luksuz. Jučer su nam se priključili juniori, čestitam im na pobjedi protiv Romarija te očekujemo da će  možda neki biti u rosteru. Stvarno bih volio da pored svih problema koji su bili u prethodnom periodu da publika dođe te pruži podršku kako bi naši igrači dali i više od onog što očekujemo”, izjavio je Damjanović prisutnim novinarima.

”Prije svega pozdravljam sve prisutne i navijače Čelika. Ekipa Rudara je kvalitetna ekipa sa kvalitetnim pojedincima. Cijelu sedmicu se pripremamo za njih i jedva čekamo utakmicu. Atmosfera nakon pobjede u svlačionici je zaista odlična te svi jedva čekamo početak utakmice. Tezimo ka tome da sezonu završimo na što boljem mjestu i da što više kao ekipa napredujemo.

Čelik će utakmicu protiv ekipe Rudara odigrati sutra na stadionu Bilino polje sa početkom od 16:30 sati. Ulaznice možete kupiti u ugostiteljskim objektima Bonobo, Avanti i Šibica.

Zbog prepreka s kojim se suočava prilikom deblokade računa koje su opisane u posljednjem saopštenju, klub je odlučio aktivirati prodaju donatorskih kupona za subotnju utakmicu između NK Čelik i FK Rudar Kakanj.