Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Održan zajednički sastanak zeničkih klubova

Danas je u prostorijama stadiona Bilino polje održan zajednički sastanak zeničkih fudbalskih klubova, kojim su prisusvovali predstavnici sljedećih klubova: NK Fortuna, NK Sporting, ŽNK Čelik, MNK Neimari, FK Borac Tetovo.

Nedostatak finansijske podrške, terena i termina za treniranje, neadekvatni uslovi, previsoke cijene administrativnih i organizacionih troškova odigravanja utakmica samo su neki od problema sa kojima se godinama bore zenički fudbalski klubovi, a koji su bili povod današanjeg zajedničkog sastanka.

I dok se zimska pauza bliži kraju, a cijeli svjet sa nestrpljenjem očekuje nastavak najvažnije sporedne stvari na svijetu, fudbalski klubovi u Zenici su dobili još jedan težak udarac.

Naime, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica danas je poslao dopis svim klubovima, u kojima ih obavještava da će od 04.02.2021.godine naplaćivati korištenje terena.
Inače je dosada Grad Zenica finansirao troškove korištenja terena za potrebe fudbalskih klubova.

Bila je ovo kap koja je prelila čašu, zbog čega su klubovi odlučili zajednički djelovati i boriti se za bolje uslove za razvoj fudbala u našem gradu.

Klubovi su odlučili dostaviti svoje prijedloge Nogometnom savezu ZDK, Vladi ZDK, Gradu Zenici i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, gdje će između ostalog, tražiti smanjenje trškova kotizacije, pronalaženje sponzora u cilju finansiranja troškova omladinske lige, formiranje dodatnih liga za najmlađe kategorije.. Sve to s ciljem poboljšanja fudbala i fudbalske igre u našem gradu, te obezbjeđivanja najkvalitetnijih uslova za napredak i razvoj naše djece.

“Drago mi je da smo učinili ovaj prvi korak, da smo sjeli i porazgovarali, te došli do određenih zaključaka i cilja za koji ćemo se svi zajedno boriti” istakao je predsjednik NK Čelik, Denis Mušović.