Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

csm_nkcelik_preg_IMG_6472_8528fd845b

Održan sastanak s Gradskom upravom, bez postignutog dogovora

Danas je u kabinetu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a na inicijativu pojedinih vijećnika Grada Zenica, održan sastanak između Gradske uprave, te Upravnog odbora NK Čelik Zenica i predstavnika UG Robijaši 1988 Zenica.

Nastavno na niz sastanaka s vijećnicima Grada Zenica koji su obavljeni pred usvajanje budžeta Grada Zenica za 2023. godinu, rukovodstvo NK Čelik Zenica je predstavilo Gradskoj upravi problematiku u svakodnevnom poslovanju zbog blokiranog računa, te mogućnost da se isti odblokira u slučaju uplate Gradske uprave u iznosu od oko 500.000 KM koliko NK Čelik Zenica potražuje po osnovu potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji kojeg Gradska uprava krši.

Obzirom da još uvijek traje postupak pred Kantonalnim sudom u Zenici, Gradska uprava se nije izjasnila o zahtjevu NK Čelik Zenica, te je zaključeno da će se u narednom periodu nastaviti komunikacija između Gradske uprave i rukovodstva NK Čelik Zenica, a sve kako bi se eventualno pronašlo rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

Ovim putem se zahvaljujemo vijećnicima Grada Zenica što su inicirali ovaj sastanak, te nakon dvije godine obnovili neophodnu komunikaciju između Gradske uprave i NK Čelik Zenica za koju se iskreno nadamo da će se i nastaviti.