Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

IMG_0167

Odlični rezultati omladinaca Čelika prethodnog vikenda!

Prethodnog vikenda naši omladinci ostvarili su zapažene rezultate u okviru takmičarske sezone, a rezultate vam donosimo u nastavku.

Juniori našeg kluba bili su domaćini FK Vitez na stadionu Kamberovića polje. Zbog nedovoljnog broja raspoloživih igrača utakmica se nije odigrala, te će nakon uvida nadležnog saveza utakmica biti registrovana rezultatom 3:0 za naš klub.

Naši sjajni juniori nalaze se na vodećoj poziciji, uz utakmicu manje (pobjeda za zelenim stolom 3:0), dva, odnosno pet, bodova više od drugoplasirane Mladosti i Romarija.

Kadeti našeg kluba su uspješno odigrali utakmicu protiv kadeta FK Vitez, te ostvarili dvocifrenu pobjedu protiv navedene ekipe. Rezultat je u konačnici glasio 10:0 za naše kadete, a strijelci golova na ovoj utakmici bili su: Dilaver Samed (4x), Šehić Mehmed (2x), Petrović Deni, Musabašić Timur, Beganović Kerim i Avdić Amar.

Kadeti se nalaze na drugoj poziciji na tabelu uz najveću gol razliku u ligi od +33, te bod zaostatka za vodećim TOŠK-om iz Tešnja.

U narednom kolu kadeti i juniori našeg kluba gostuju u Maglaj na utakmicu 9. kola protiv NK Natron. Juniore u srijedu 04.10. također očekuje utakmica 1/4 finala Kupa FBiH protiv FK Velež na stadionu Kamberovića polje s početkom u 15:00 sati.

Pioniri su ugostili ekipu Bosne iz Visokog, te upisali minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Jedini strijelac pogotka bio je Vrače Zlatan u 51. minuti susreta.

Naši pioniri postepeno se vraćaju u gornji dio tabele uz 4 boda zaostatka za vodećom Mladosti.

Predpioniri su također upisali pobjedu protiv vršnjaka iz Visokog i ekipe Bosne, oni rezultatom 2:0. Strijelci golova na ovoj utakmici bili su Mujić Nedim u 4. minuti, te Memčić Hamza u 56. minuti susreta.

Naši pjetlići imaju istu situaciju ovog vikenda kao i juniori našeg kluba. Pjetlići Bosne iz Visokog, zbog nedovoljnog broja raspoloživih dječaka, nije nastupila na navedenoj utakmici, te će se rezultat biti 3:0 za naš klub nakon procesa potvrde nadležnog saveza.

Svim našim trenerima i igračima čestitamo sjajnim rezultatima prethodnog vikenda, te želimo im puno sreće u narednim utakmicama!