Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

vedran-vrhovac1

Nova naplata na ime naknade za treniranje bivšeg igrača!

Kao što je najavljeno u aprilu prošle godine, nakon što je klub realizirao naplatu jednog dijela naknade za treniranje bivšeg igrača Vedrana Vrhovca, menadžment NK Čelik Zenica je pokrenuo pravnu proceduru za naplatu i preostalog iznosa za koji je smatrao da pripada klubu.

Naime, spor je nastao zbog različitog tumačenja obračuna za naknadu za treniranje od strane FK Željezničar i NK Čelik, međutim, nakon argumentacije kluba, Komisija N/FS Kantona Sarajevo je potvrdila stavove NK Čelik i donijela odluku da je FK Željezničar na ime naknade za treniranje bivšeg igrača NK Čelik Zenica Vedrana Vrhovca – dužan isplatiti i preostali iznos od 13.634,71 KM.

U ovom trenutku postoji još jedan aktivan postupak pred nadležnim organima i to za naplatu naknade za treniranje od FK Mladost Doboj Kakanj na ime transfera bivšeg igrača Azura Mahmića. Vrijednost spora je 19.069,86 KM. Obzriom da FK Mladost Doboj Kakanj nije postupio prema Odluci komisije za status i transfer igrača Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, klub će predmet predati na Disciplinsku komisiju N/FSBIH koja može suspendirati odigravanje utakmica FK Mladost Doboj Kakanj dok ne isplati navedenu obavezu prema NK Čelik.

Ovim putem Upravni odbor i menadžment NK Čelik Zenica još jednom ističu potpunu opredjeljenost da klubu osiguraju sve ono što mu pripada i što mu je oteto!