Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

NK Čelik Zenica pripreme

NK Čelik Zenica otputovao u Fojnicu!

U prijepodnevnim satima igrači i stručni štab NK Čelik Zenica otputovali su na male pripreme uoči nove sezone Druge lige FBiH – Centar.

Tokom vikenda naš klub će u Fojnici učestvovati na 27. memorijalnom turniru “Kenan Memija”, čiji je organizator Fudbalski klub “Fojnica”. Učesnici na ovom turniru će biti, uz naš klub, NK Bosna Visoko, NK Travnik i FK Fojnica kao domaćin turnira. U subotu naš klub igra polufinalnu utakmicu protiv NK Bosna Visoko s početkom od 16:00 sati, dok će protivnika za nedjelju saznati u slučaju pobjede ili poraza na prvoj utakmici. Naši igrači i stručno osoblje odsjedaju u Liječilištu Reumal Fojnica.

Šef stručnog štaba će danas odraditi prvi trening, na kojem će igrači odraditi regeneraciju od jučerašnje utakmice, te taktički trening. U petak je također planiran jedan trening, dok za vikend slijede utakmice na turniru. Određeni dio ekipe će u subotu odraditi jutarnji trening.

U Fojnicu su otputovali: Adi Durmo, Emel Mlačo, Faris Karić, Ali Međuseljac, Eldar Sivac, Emir Čančar, Haris Šehić, Mahir Mehić, Ervin Pašalić, Adin Begić, Nedžib Sibalo, Amar Muslić, Davud Jašarević, Muris Behadarević, Harun Vardo, Imran Džaferović, Selmir Kovač, Davud Arnautović, Edin Durmiš i Fenan Salčinović.

Na prvom treningu priključit će se i Emir Karalić, Besim Kolić, Mirsad Šijerkić, Harun Šabić i Aladin Isaković. Sulejman Salkić je zbog povrede koju je zadobio na utakmici u Vitezu van terena do sredine naredne sedmice.

Klub će svojim navijačima tokom četverodnevnog boravka u Fojnici putem video-izvještaja pokušati prenijeti dio atmosfere, stoga pratite naše društvene mreže.