Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

juniori1

NK Čelik potpisao ugovore s perspektivnim izlaznim juniorima!

Mladi talenti dobivaju priliku za napredak u NK Čelik!

NK Čelik s ponosom obznajnuje potpisivanje ugovora s nekoliko izlaznih juniora, otvarajući vrata budućnosti za mlade talente. Svi oni su već u prethodnoj polusezoni dobili priliku za igru, a radi se igračima: Bakir Bašić, Adin Begić, Afan Ibraković, Samed Žuna i Ali Babić. Ovi mladi nogometaši pokazali su talenat, strast prema igri i odlučnost da ostvare svoj puni potencijal.

U prethodnih nekoliko godina pa sve do odluke o nastavku takmičenja u posljednjem rangu bh nogometa, klub nije bio predan pronalaženju i razvoju mladih talenata. Čelik, na čelu sa menadžmetom, upravom i trenerima, u prethodne tri godine, shodno dostupnim resursima i mogućnostima, odražava dugoročnu viziju kluba koju vidi u igračima iz svoje omladinske škole.

Potpisivanje ovih ugovora predstavlja ne samo korak naprijed za naš klub, već i veliku priliku za izlazne juniore. U prvom dijelu priprema svi igrači će imati priliku da se nametnu stručnom štabu prvog tima. U slučaju da se igrači ne nametnu zbog velike konkurencije klub će igrače poslati na polugodišnju posudbu u klubove gdje će im biti zagarantovana minutaža i prostor za kvalitetan napredak. Njihov rast i razvoj ili u gorem slučaju pad, će se aktivno pratiti i klub će u pozitivnom slučaju računati na njih u nastavku sezone.

Našim igračima želimo izraziti dobrodošlicu u prvi tim te im poželjeti uspjeh i sreću u njihovim nogometnim putovanjima. Radujemo se tome da ćemo zajedno graditi uspješnu budućnost voljenog kluba.