Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

saopstenje

Nastavljuju se istrage u Čeliku!

Kao što su Upravni odbor i menadžment Kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje koje ispituju legalnost poslovanja i eventualno postojanje krivičnih djela u radu od strane lica koja su upravljali Klubom u posljednjih 20ak godina.

U tom smislu, postupajući po naredbi Kantonalnog suda, a na zahtjev Kantonalnog tužilaštva, iz prostorija kluba je u četvrtak, 10.06.2021. izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na zahtjev kluba za pristup informacijama, od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je da je otvorena istraga protiv 15 lica zbog osnovanih sumnji u počinjenje krivičnih djela.

Također, Klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća 01-45-17291/20, nikada nije dostavio zahtjev Tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom od strane tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica – Fuada Kasumovića.

Naglašavamo da će aktuelni Upravni odbor i menadžment Kluba stajati na raspolaganju svim istražnim organima da što efikasnije istraže sve neregularnosti i nepravilnosti u upravljanju Čelikom!