Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

mirso brat 2

Mirsad Šijerkić se oprostio od crno-crvenog dresa!

Na žalost obje strane, NK Čelik i Mirsad Šijerkić neće nastaviti saradnju u narednoj sezoni zbog poslovnih obaveza našeg, sada već bivšeg, napadača.

Prije svega želimo istaći da je Šijerkić u toku razgovora pokazao veliku iskrenost, poštenje i srčanost prilikom njegovoj saopštenja da zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti davati svoj maksimum na zelenom terenu u narednom rangu takmičenja, te da bi zbog toga bilo najbolje da klub i Šijerkić ne produže saradnju.

Šijerkić je u naš klub stigao uoči početka prethodne sezone. U zvaničnim utakmicama u prvenstvu upisao 28 nastupa i postigao 20 pogodaka i 4 asistencije. Ovu sezonu završio je kao najbolji strijelac našeg kluba, te drugi najbolji strijelac lige. Na svakoj utakmici pokazivao je koliko mu znači nositi crno-crveni dres i grb na njegovim prsima. Davao je svoj maksimum, nije gledao protivnika s druge strane, te tiho osvojio srca svih navijača ovog kluba.

Svoj odlazak doživio je emotivno, srčano i pun ljubavi prema jednom klubu, Čeliku. Ovim putem, velikog srca i poštovanja, zahvaljujemo se Šijerkiću što je za kratak period učinio mnogo za naš klub. Zaista je primjer mnogima kako se treba odnositi prema ovom klubu, a mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!

No fear, Mirso is always here!

Jednom. Uvijek. Zauvijek.