Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

c02

“Mi smo Čelik. Neka oni razmišljaju o nama!”

Danas je u press sali stadiona Bilino polje održana press konferencija na kojoj su se obratili marketing menadžer kluba Maid Redžić, pomoćni trener Adis Nurković, te veznjak Selim Žuna.

„Čestitamo stručnom štabu i igračima na velikom uspjehu tokom cijele sezone u kojoj smo upisali samo jedan poraz. Imali smo sjajne rezultate, nadamo se da će tako biti u doigravanju, te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u viši rang. Najveća nagrada ovim momcima za sve dosadašnje rezultate bila bi podrška s tribina najprije u nedjelju protiv Unisa, a tako i u utakmicama u doigravanju. Organizovat ćemo i veliku akciju Fan shopa, a utakmica protiv Unisa je i humanitarnog karaktera, tako da će od svake ulaznice biti izdvojena 1 KM za sve unesrećene u Krajini nakon velikih poplava koje su zadesile taj dio naše zemlje”, kazao je Redžić.

U odsustvu šefa struke zbog trenerske edukacije, prvi pomoćnik Adis Nurković kazao je nešto više o stanju u ekipi pred naredni meč, ali i očekivanjima u doigravanju.

„Iza nas je uspješna godina, napravili smo neke rekorde u ovoj ligi koje će biti teško dostići. Mi smo zacrtali cilj da idemo u viši rang, tako da smo u svakoj utakmici dali maksimum i to smo pokazali na terenu. Želimo u nedjelju da pobijedimo Unis i tako ćemo se postaviti od prve minute. Što se tiče igrača, imamo još neke dileme oko sastava, vidjet ćemo nakon sutrašnjeg treninga. Arežina nije igrao dvije posljednje utakmice zbog povrede, ali u posljednjih sedam dana nema ga u klubu i ne znamo šta se s njim dešava i sigurno da će za to snositi odgovornost i niko nije iznad kluba, Čelik je iznad svakog Filipa Arežine, Adisa Nurkovića ili nekog trećeg. Pozivam navijače da nas podrže u nedjelju i da pobjedom najavimo utakmice u doigravanju za ulazak u viši rang”, ističe Nurković

Prvotimac i veznjak Selim Žuna pozvao je sve navijače da podrže klub u narednih 8 dana kako bi se ispunili zacrtani ciljevi.

“Unis može biti jako nezgodna ekipa, sve zavisi od njihovog raspoloženja i moramo prvo odraditi tu utakmicu i da pobjedimo pa tek onda razmišljati o doigravanju protiv Klisa. Moramo dati maksimum svoj da ostvarimo novu pobjedu. Klis nam je protivnik u baražu, veoma nezgodna i kvalitetna ekipa, dugo su na okupu i čeka nas jako zahtjevna utakmica. Bez obzira na sve, mi smo Čelik i neka protivnik razmišlja o nama”, kazao je Žuna.

Utakmica između Čelika i Unisa igra se u nedjelju na Bilinom polju od 19 sati.