Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

295103132_2843932749246536_8951325388695030088_n

Matchday: Borac – Čelik

Danas nas očekuje zahtjevno gostovanje protiv ekipe koja se nalazi na petoj poziciji na tabeli, ali Crno-crveni putuju puni samopouzdanja i željom za tri boda.

Nakon odličnog otvaranja proljetnog dijela sezone, našu ekipu očekuje još jedan susret okarakterisan kao derbi kola, i to protiv ekipe Borca iz Jelaha u Jelahu. Čelik je posljednjem susret savladao Baton na domaćem terenu rezultatom 2:0, dok je Borac upisao prvi gubitak bodova i poraz u Zavidovićima protiv Krivaje u proljetnom dijelu sezone.

Povratak Armina Duvnjaka na klupu Crno-crvenih

Nakon odrađene prve faze edukacije u Edukacijskom centru NFSBIH za UEFA A trenersku licencu, te reprezentativnih obaveza kao jedan do trenera u stručnom štabu U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine na utakmicama u Češkoj, šef stručnog štaba Armin Duvnjak vratio se na glavnu poziciju i ekipu će voditi u Jelahu. Izostanak Duvnjaka nije bio primijetan jer ulogu na treninzima i na utakmici protiv Batona preuzeo je iskusni pomoćni trener i trener golmana Adis Nurković, koji je u dogovoru s Duvnjakom napravio plan treninga i taktičko-formacijsku zamisao na prethodnoj utakmici.

Nema kartoniranih, Salčinović i Karić i dalje povrijeđeni, povratak Šarića

Davud Arnautović je u prethodnom kolu odradio kaznu nakon tri žuta kartona, od kojih je zadnji zaradio na utakmici protiv Bosne u Visokom, te će biti u konkurenciji za današnji susret. Iskusni dvojac, Fenan Salčinović i Mahir Karić, je i dalje povrijeđen, te će propustiti sutrašnji susret. Armin Šarić, igrač koji je svoj posljednji nastup upisao prethodne godine na utakmici protiv OFK Beograda, pozvan je u roster za današnji meč, te će se naći u zapisniku ove utakmice. Zbog nešto teže ponavljajuće povrede i specifičnosti oporavka, njegov ulazak možemo očekivati u posljednjim minutama susreta u narednim utakmicama, kako bi se igrač privikao i ponovo stekao osjećaj za igru.

Spisak pozvanih igrača

Šef stručnog štaba uputio je pozive za današnji meč sljedećim igračima:
Golmani: Adi Durmo i Emel Mlačo.
Odbrana: Eldar Sivac, Aner Mujić, Harun Vardo, Aladin Isaković, Amar Muslić i Davud Arnautović.
Vezni red: Selim Žuna, Armin Šarić, Filip Arežina, Ali Međuseljac i Mahir Mehić.
Napad: Edin Durmiš, Emir Karalić, Mirsad Šijerkić, Besim Kolić, Tarik Zukić i Tarik Huzbašić.

12. igrač

Naš 12. igrač na svakoj utakmici su naši najvjerniji navijači Robijaši, te im se ovim putem unaprijed zahvaljujemo na sigurno velikoj podršci na današnjoj utakmici. Hvala Vam!