Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

10

“Maksimalno smo spremni za sutrašnji meč!”

Danas s početkom u 10:00 sati u prostorijama stadiona Bilino polje održana je press konferencija za medije povodom sutrašnje utakmice osmine finala Kupa BiH između NK Čelik Zenica i FK Radnik Bijeljina.

Na press konferenciji prisustvovali su marketing menadžer Maid Redžić, generalni direktor Emir Čerim i šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Šef stručnog štaba NK Čelik Zenica dotakao se zimskih priprema i toka istih, kao i pripremnih utakmica koje je naš klub odigrao. Istakao je da cijeni i poštuje što trener Radnika prebacuje loptu favorita u korist Čelika, te da će to rado prihvatiti, ali da igrači našeg kluba ne smiju podcijeniti ovu utakmicu jer neće biti nimalo lagana. Također ističe zadovoljstvo što je trećeligaš svojim igrama u prethodnih nekoliko mjeseci došao do toga da mnogi klubovi iz viših rangova smatraju da nisu favoriti protiv našeg kluba, što je svakako dobar pokazatelj rada stručnog štaba, Uprave i menadžmenta kluba. Duvnjak je pozvao sve navijače da u što većem broju dođu na sutrašnju utakmicu jer će to biti dodatni vjetar u leđa našim igračima.

Generalni direktor kluba govorio je o detaljnima organizacije utakmice. Igrači će na zagrijavanje izaći u majicama generalnog sponzora i nove saradnje akcije sakupljanja čepove, te će iste prilikom izlaska sa terena pokloniti navijačima na tribini (11 majica). Pored toga, klub će u VIP ložu ugostiti volontere GSS Zenica koji su prethodnih nekoliko dana bili u Turskoj u akciji pomoći toj zemlji nakon razornog zemljotresa, kao i psa Atosu koji je pravi heroj i istinski ponos našeg grada i cijele države Bosne i Hercegovine. Čerim je pozvao sve navijače da svoje ulaznice kupe na vrijeme kako se ne bi stvarala dodatna gužva ispred stadiona na dan utakmice, te istakao da prodaja ulaznice ide sjajnim tempom i da ćemo svi zajedno uživati u sjajnoj atmosferi na stadionu Bilino polje.

Novinar ispred medijske kuće Sportsport.ba postavio je pitanje u vezi novih pojačanja, na koje je Duvnjak odgovorio da su pojačanja bila ciljana i da su se svi već dokazali i donekle opravdali dolazak u Čelik. Mujić i Zukić su dobili priliku u Grazu i odigrali odlično za vrijeme koje su dobili na zelenom terenu. Arežina se priključio pripremama kasno ali očekuje da će sutra sigurno moći pomoći u drugom poluvremenu, te istakao da je Huzbašić izuzetan talenat koji se i dalje uklapa u ovaj način i ritam igre, jer je dugo nastupao u Kantonalnoj ligi.