Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Mahir Mehić 2

Mahir Mehić više nije igrač Nogometnog kluba Čelik!

Dragi navijači i članovi kluba,

Ovim putem vas obavještavamo da naš dragocjeni igrač Mahir Mehić napušta NK Čelik. Rukovodstvo Kluba je Mahiru ponudilo da ostane u Klubu kao igrač i kao trener u omladinskim selekcijama, jer smo prepoznali da bi njegov karakter i odanost mogli pomoći našim mlađim igračima u razvoju, ali Mahir se ipak odlučio za nove izazove van BiH.

Naravno, poštujemo njegovu odluku i ovim putem mu se želimo zahvaliti za sve što je uradio za Klub, a posebno za njegovu borbenost, požrtvovanost i posvećenost koji su nam pomogli da ostvarimo zacrtane sportske ciljeve u protekle dvije sezone.

Mahir Mehić je prošao omladinske kategorije NK Čelik Zenica, a svoj debi za Čelik upisao je 23.07.2017. godine protiv Borca u Banja Luci. Nakon toga proveo je nekoliko sezona na usavršavanju u manjim klubovima, a u Čelik se vratio 2022. godine odigravši ukupno 59 utakmica u crno-crvenom dresu.

Mahiru želimo mnogo uspjeha u njegovim budućim sportskim i životnim izazovima i vjerujemo da će nastaviti svoju uspješnu karijeru s istim žarom kao što je pokazao ovdje kod nas.

Hvala Mahire!