Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Mahir Karić

Mahir Karić novi igrač NK Čelik Zenica

Nekadašnji igrač mnogobrojnih premijerligaških klubova, Mahir Karić, novi je igrač Čelika. Izdanak Čelikove omladinske škole potpisao je ugovor s našim Klubom, te će se staviti na raspolaganje šefu stručnog štaba za ostvarenje zacrtanog cilja.

Mahir Karić je rođen 14. decembra 1986. godine u Zenici. Prošao je omladinske kategorije Čelika, a u seniorskom nogometu branio je boje više klubova, od kojih je Mladost iz Doboj-Kaknja u prethodnoj sezoni. Danas se priključio treninzima prvog tima gdje su mu saigarči pružili dobrodošlicu.

Povratnik Karić će nastojati svoje iskustvo prenijeti na mlađe igrače i unijeti dodatni profesionalizam unutar ekipe. Ovaj tridesetpetogodišnjak će sigurno dodatno učvrstiti igru naše ekipe u ostvarivanju konačnog cilja, plasmana u rang više, kako na treningu, tako sigurno i na utakmicama našeg tima. Mahir Karić izabran je 2016-te godine za najboljeg igrača sezone u izboru Robijaša, odnosno dobio je titulu “Ponos Robijaša”.

– Čelik je klub uz koji sam odrastao, stasao u kvalitetnog igrača i klub koji volim svim svojim srcem. Drago mi je što mi se ponovo ukazala prilika da zaigram u crno-crvenom dresu i pomognem ovim mlađim, ali već dobro talentovanim i kvalitetnim, igračima u ostvarivanju cilja rukovodstva, menadžmenta i stručnog štaba ovog Kluba, to jest, ulaska u veći rang. Uvijek je čast biti dio ovog kluba i prateći cjelokupan rad ovog kluba sa sigurnošću mogu reći da će ovaj klub uskoro ugledati pravu svjetlost, onu koju naš Čelik zaslužuje. Navijači i stručni štab, koje vrlo dobro poznajem, od mene mogu očekivati da ću uvijek davati maksimum na svakom treningu, da ću pomagati svojim mlađim saigračima sa svojim kompetencijama i iskustvom igranja nogometa, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Čelik, onako kako sam uvijek nastojao da radim.

Također, ovim putem bih pozvao sve naše navijače i simpatizere da naredne sedmice, u srijedu, dođu na Bilino polje, te da svi zajedno, igrači na terenu i navijači s tribina, pokažemo da živimo za ovaj klub. Siguran sam da u srcima mnogih navijača, koji nisu u prethodne dvije godine pratili Čelik, srce kuca samo za jedan klub, te ih pozivam ovim putem da se vrate u naš dom, dom NK Čelik, i da zajedno pišemo historiju koja je već od svih Čelikovih titula kroz cijelu historiju.” kazao je Karić.