Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

118285956_2358671577772658_4801044963843141463_n

Kraj projekta “ČZ stream”!

U vremenu kada su tribine bile zatvorene, srca navijača nisu. Cijeli svijet bio je željan najvažnije sporedne stvar na svijetu tokom rigoroznih mjera povodom pojave Corona virusa, te sve utakmice bile su odigrane bez prisustva publike, a tako i utakmice Čelika u Kantonalnoj ligi ZDK.

Projekat “ČZ stream” realizovan je u periodu Corona virusa s ciljem da svim navijačima širom svijeta omogući praćenje utakmica našeg kluba. Grupica volontera svaki dan neumorno je radila na načinu emitiranja i poboljšanju uslova prijenosa utakmica našeg tima. Od utakmica na Bilinom polju u Kantonalnoj ligi, preko “planinarskih” prijenosa u Varešu i drugim gradićima, pa sve do momenta kada je danas naš klub na pragu ulaska u Prvu ligu Federacije BiH. S velikim zadovoljstvom svi navijači Čelika mogli su pratiti utakmice voljenog kluba preko malih ekrana, te zaista istinski uživati u sportskim rezultatima koje je naš klub bilježio u proteklom periodu.

U prethodnom periodu svi smo svjedoci da se klub susreo s većim tehničkim problemima prilikom realizacije prijenosa utakmica Čelika, kako na gostujućim tako i na domaćim. Uprava, zajedno s volonterima i menadžmentom, kluba donijela je odluku da se projekat “ČZ stream” od danas završava, te da utakmice klub više neće prenositi uživo kao do sada.

Svjesni činjenice da u slučaju ulaska u naredni rang takmičenja, Prvu ligu Federacije BiH, klub neće imati pravo prenositi svoje utakmice zbog ekskluzivnih prava koje posjeduje Arena sport, klub u ovoj situaciji nije u mogućnosti izdvojiti veća finansijska sredstva za nastavak prenošenja utakmica uživo za preostalih 8 utakmica prvenstva.

Sve preostale utakmice Čelika u prvenstu moći ćete gledati dan nakon susreta na Youtube kanalu “NK Čelik Zenica”, gdje će biti postavljen snimak utakmica. Klub će nastojati u slučaju plasmana u Playoff-u za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, ukoliko situacija bude dozvoljavala, prenositi utakmice voljenog kluba kroz outsourcing usluge.

Ovim putem zahvaljujemo se svim volonterima koji su aktivno sudjelovali u projektu “ČZ stream”, te pružali našim najboljim navijačima da sve utakmice voljenog kluba gledaju ispred malog ekrana. Zahvaljujemo se i svim našim navijačima širom svijeta koji su aktivno pratili sve utakmice putem malih ekrana i imali veliko razumijevanja za prepeke s kojima se susretala mala grupica ljudi oformljenih oko projekta “ČZ stream”.