Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

HORA2

Kenan Horić novi igrač NK Čelik

Tridesetdvogodišnji Kenan Horić danas je potpisao ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika!

Iskusni defanzivac i bivši kapiten našeg kluba danas se zvanično vratio na Bilino polje. Kenan Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelik, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica za naš klub.

Kao kapiten i najbolji igrač ostvario je transfer u slovenske Domžale 2014. godine, gdje je odigrao 90 utakmica i također nosio kapitensku traku. Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu, na ljeto 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Nakon Antalyaspora nastupao je za kipatrski Pafos, te se vratio u Bosni i Hercegovinu gdje je igrao za Mladost Doboj Kakanj, Olimpik, kratku epizodu u Albaniji za ekipu Kukesija, te prethodne dvije sezone nastupao za Posušje u Premijer ligi BiH.

Ukupno u karijeri, prema zvaničnim podacima, odigrao je preko 300 zvaničnih utakmica. Prethodne dvije sezone bio je standardan igrač Posušja, gdje je upisao 37 nastupa u prvenstvu, te 2 u Kup-u Bosne i Hercegovine.

Našem popularnom “Hori” želimo puno zdravlja, sreće i dobrih igara u najdražem dresu!