Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

IMG-f94a41d23b7dcefe51198474a4e19cb5-V

Juniori korak bliže Premijer ligi!

U okviru 19. kola Omladinske lige BiH, grupa Centar 2, naši omladinci su danas gostovali u Kaknju protiv ekipe Mladost DK. Juniori su slavili sa minimalnim rezultatom 0-1, dok su kadeti slavili rezultatom 2-4. Strijelac jedinog gola za juniore bio je Smajlović Nedim, dok su za kadete pogađali Orlić Amer te tri puta Dilaver Samed.

Ono što je važno jeste da su naši juniori na korak bliže Premijer ligi BiH što je od početka ove sezone i bio glavni cilj Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik u sportskom segmentu.

Juniori se nakon 19. kola Omladinske lige BiH, grupe Centar, nalaze na prvoj poziciji sa 57 osvojenih bodova, dok se kadeti također nalaze na prvoj poziciji te su osvojili 51 bod.

Naši omladinci će u okviru 20. kola, u Zenici odigrati derbi kola protiv drugoplasirane ekipe Romari te bi ovom pobjedom pobjegli na +10 bodova (juniori) od navedene ekipe.

Nakon završetka Omladinske lige BiH, prvoplasirana ekipa iz Grupe Centar 1 (osim ekipa Sarajeva i Željezničara) će odmjeriti snage sa prvoplasiranom ekipom iz Grupe Centar 2 što vodi u playoff polufinala sa pobjednicima iz ostalih takmičenja za ulazak u Premijer ligu.

Prvoplasirana ekipa Omladinske lige BiH u grupi Centar 1 je trenutno FK Sarajevo. Ukoliko FK Sarajevo ostane prvi na tabeli, finalnu utakmicu će odigrati drugoplasirana ekipa, a to je trenitno FK Igman koji ima 51 bod, pet bodova više od ekipe Slavije.

Finalna utakmica Omladinske lige u playoffu će se odigrati na neutralnom terenu.