Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

20210606_155545

Jedna zenička firma stoji na putu deblokade računa!

Dana 20.03.2023. održana je press konferencija u press sali stadiona Bilino Polje na kojoj su se obratili pomoćnik šefa stručnog štaba ujedno i trener golmana Adis Nurković, te generalni direktor kluba Emir Čerim.

Prvu riječ je dao trener Adis Nurković koji se dotakao subotnje utakmice protiv FK Baton Sarajevo te istakao da je ekipa dočekuje utakmicu u pozitivnom raspoloženju te da sve osim pobjede ne dolazi u obzir. Svi igrači su spremni osim Davuda Arnautovića koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Nakon toga obratio se gen. dir Emir Čerim koji je pojasnio situaciju oko procesa deblokade glavnog računa kluba, te novih sporazuma potpisanih s Gradskom upravom.

Naime, kao što je javnost ranije upoznata, NK Čelik je potpisao dva sporazuma s Gradom Zenica. Jedan se odnosi na sporazum o poravnanju po kojem će Grad Zenica uplatiti 500.000 KM na glavni račun kluba, a nakon toga će NK Čelik povući tužbe pred općinskim sudom. Preduslov za uplatu 500.000 jeste da NK Čelik dogovori i potpiše sporazume s svim povjeriocima koji su stavili blokadu na račun.

Nakon mukotrpnih pregovora, Čelik je ostvario dogovore i potpisao sporazume s skoro svim povjeriocima. Većina povjerilaca su oprostili kamatu te određeni dio glavnice. Ovim putem im se iskreno zahvaljujemo na razumijevanju i velikoj podršci našoj borbi.

Nažalost, najveći kamen spoticanja i jedina kompanija koja trenutno stoji na putu deblokade računa jeste jedna poznata zenička kompanija. Naime, ne samo da potražuju čitav iznos glavnice, već su jedini povjerilac koji traži da im se izmiri i cjelokupni iznos kamate.

Iskreno se nadamo da će shvatiti šta Zeničanima i navijačima znači deblokada računa Čelika, te da imati razumijevanja i pristati na ponudu kluba.

Nakon što se završe pregovori i s tom kompanijom, Grad Zenica će uplatiti sredstva na glavni račun kluba, te će klub nakon 18 godina konačno poslovati s deblokiranim računom što bi ujedno bila i kruna mukotrpne, višegodišnje borbe navijača!