NK ČELIK ZENICA | NOVOSTI

JAVNO PISMO VIJEĆNICIMA GRADA ZENICA – ZAŠTO ŠUTITE?

ce28

Poštovani vijećnici Grada Zenica,

Obzirom da, usprkos najboljoj volji od strane rukovodstva NK Čelik Zenica, ne nailazimo na ikakve odgovore i pozitivne reakcije Gradske uprave, obraćamo Vam se s nekoliko pitanja koja se odnose na aktuelni odnos Grada Zenica spram jednog od njegovih najvećih simbola i kluba koji predstavlja svetinju za građane Zenice čije stavove ste dužni slušati i zastupati kroz Gradsko vijeće.

1. Znate li da Grad Zenica i NK Čelik Zenica imaju potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji od 12.11.2020. po kojem je Grad Zenica, između ostalog, dužan prebacivati Klubu sredstva prikupljena od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje?

2. Znate li da je Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica 01.12.2020. dostavila informaciju na adresu NK Čelik Zenica kako rukovodstvo NK Čelik Zenica „budžetom može planirati mjesečni iznos od 18.509,50 KM“ od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje?

3. Znate li da je rukovodstvo NK Čelik Zenica budžetom planiralo navedena sredstva, te na osnovu istih vršilo pregovore s povjeriocima i s njima potpisivalo sporazume o izmirenju dugovanja?

4. Znate li da Gradska uprava nije izvršila uplatu nijedne od četiri dospjele rate na ime navedenih tranši, čime je nezakonito zadržala sredstva od 74.039,20 KM koja pripadaju klubu?

5. Znate li da NK Čelik Zenica uredno ispunjava sve svoje obaveze prema Gradu Zenica iz predmetnog Sporazuma?

6. Znate li da NK Čelik Zenica prvi put nakon dugo vremena uspješno servisira sve tekuće finansijske obaveze, te da je, usprkos izostanku podrške Gradske uprave, za prva četiri mjeseca ove godine na ime dugovanja isplatio preko 140.000 KM?

7. Znate li da je rukovodstvo NK Čelik Zenica u proteklom periodu ispunilo sve zacrtane ciljeve, da je klub 3 kola prije kraja prvenstva izborio ulazak u viši rang, da je juniorska selekcija ubjedljivo prva u Prvoj ligi Federacije BiH, da klub nakon dugo vremena ima Generalnog sponzora i preko 100 ostalih partnera iz reda sponzora i donatora koji pomažu radu kluba, te da je Grad Zenica zapravo jedina prepreka na putu stabilizacije NK Čelik Zenica?

8. Znate li da je je gotovo 10.000 građana Zenice prošle godine potpisalo peticiju protiv gašenja Čelika, a da je dužnost vas kao vijećnika da predstavljate volju građana?

9. Jeste li svjesni svoje krivične i moralne odgovornosti za svoje djelovanje kroz Gradsko vijeće?

10. Kada sve to znate, pitamo vas u ime svih članova i navijača Čelika: Šta ste poduzeli povodom kršenja Sporazuma od strane Grada Zenica i zašto šutite na besramnu pljačku koju Gradska uprava provodi nad NK Čelik Zenica tako što nezakonito zadržava sredstva koja pripadaju jednom od simbola ovoga grada?

 

Hvala unaprijed!

 

Upravni odbor NK Čelik Zenica

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Nastavljuju se istrage u Čeliku!

Kao što su Upravni odbor i menadžment Kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje

Važna pobjeda naših omladinaca !

Jučer (četvrtak, 10.6.2021.godine) su naši juniori odigrali prvu  utakmicu  doigravanja za prvaka Omladinske lige BiH, te upisali pobjedu, čime su korak bliže ka plasmanu u