Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

skup (1)

Izvještaj sa redovne Skupštine 18.12.

Redovna sjednica nogometnog kluba Čelik održana je jučer (petak, 18.12.2020. godine) u 18:00h. Zbog trenutne epidemiološke  situacije, Skupština je održana online, a odziv članova je bio više nego odličan.

U jednom trenutku, više od 100 članova putem aplikacije Microsoft teams pratilo je izvještaje o radu Upravnog i Nadzornog odbora. Kasnije je taj broj pao na nešto manje od 100 članova, što nije bilo dovoljno za formiranje kvoruma, kako bi se moglo raspravljati o pojedinim tačkama za koje je potreban kvorum od najmanje 100 članova.

Iako je rasprava o nazivu i grbu kluba predložena kao tačka Dnevnog reda, do toga nije došlo, jer je Predsjednik kluba na samom početku zatražio povlačenje ove tačke sa Dnevnog reda.

Istakao je da je ova tačka predložena samo zbog toga što je jedan od članova kluba na I Vanrednoj sjednici predložio nešto tako, a članovi odlučili da će se o tome raspravljati na nekoj od redovnih sjednica. Pored toga, utvrđeno je da bi ovakve promjene nepotrebno uzrokovale dodatne troškove.

Kada je u pitanju Izvještaj o radu Nadzornog odbora, utvrđeno je da Nadzorni odbor nogometnog kluba Čelik Zenica  čini tim od 9 članova, a to su:  Almir Rekanović, Kemal Isambegović, Emir Talam, Adnan Ibreljić, Adi Hadziosmanović, Dijana Čerim , Mirsad Selimović, Amar Vejzagić i Mirza Mulić. Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je Almir Rekanović. Nadzorni odbor je dosada održao 7 sjednica, a od Upravnog odbora  zatraženi su izvještaji i dokumentacija za više od 15 tačaka, uključujući i finansijske izvještaje, izvještaje o marketing strategiji kao i planove za narednu godinu, nakon čega su konstantovali da nema nepravilnosti u radu Upravnog odbora.

Upravni odbor je izvjestio članove o poduzetim aktivnostima i postignutim rezultatima. Kao dosadašnji najveći uspjeh u radu aktuelnog Upravnog odbora, istaknuto je potpisivanje Sporazuma sa Gradom Zenica, prema kojem se grad obavezao na plaćanje  reprograma do svođenja poreznog duga NK Čelik Zenica na 0,00 KM.

Dodatno, Klub je predao svu traženu dokumentaciju u Poreznu upravu, te se do 26.12.2020. može se očekivati potpis sporazuma o reprogramu poreznog duga.

Obavljeni su i pregovori sa povjeriocima koji su stavili blokade na račun, a u toku je i interna revizija i proces usaglašavanja finansijskih kartica.

Prema još uvijek nezavršenom procesu usaglašavanja finansijskih  kartica, procjena ukupnog dugovanja koja klub treba platiti iznosi  1.267.427,49 KM.

Svim članovima se obratio i Koordinator omladinskog pogona NK Čelik Zenica, Hukić Nizah koji se izvjestio članove o postignutim uspjesima omladinskog pogona.

Kako je transparentnost jedan od osnovnih postulata poslovanja našeg kluba, generalni direktor je članovima prezentovao Izvještaj o novčanim tokovima za  period od 15. jula 2020. godine. do 30. novembra 2020. Godine., gdje je utvrđeno da pozitivni novčani tok NK Čelik za ovaj period iznosi 55.184,62 KM.

Pored toga, članovi su glasali o dopuni Tehničkog odbora, pa su tako kao dopunski članovi Tehničkog odbora izabrani Amer Smajić i Elvis Mujčin, te je klub po prvi put dobio i Statutarnu komisiju, čiji član je Benaris Ćosić.

Na jučerašnjoj sjednici, članovi su glasali i o dopuni članova Upravnog odbora,  te je Upravni odbor sada brojniji za 1 člana, a to je Robert Jonjić – 28-osmogodišnjak iz Zenice, diplomirani ekonomista sa višegodišnjim iskustvom u ekonomskim poslovima.

Članovima je prezentovan i plan rada i djelovanja u 2021.godini, i po prvi put ekskluzivno je najavljena prodaja klupskih rekvizita čij realizacija se očekuje već u prvom mjesecu naredne godine.

Pored toga, najavljen je i proces ponovnog učlanjivanja u klub za 2021.godinu, a ideja Upravnog odbora bila je da cijene članarine budu nešto niže u odnosu na one iz 2017.godine. Trebale su iznosti 15,00 ; 30,00 i 50,00 KM ali zbog nedostatka kvoruma nije se moglo glasati o izmjeni člana Statuta kojim bi se to omogućilo.

Tako su cijene članarina za narednu godinu ostale iste, odnosno 20,00 ; 40,00 i 60,00 KM (zavisno od kategorije), te 600 KM VIP članarina.

Svim članovima kluba će na e-mail adrese biti dostavljen detaljan Zapisnik sa I redovne sjednice Skupštine kluba.