Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Izjava pred utakmicu Čelik - Mladost DK web

Izjave pred utakmicu!

Zbog reprezentativnih obaveza na stadionu Bilino polje, administracija Čelika nije bila u mogućnosti održati Press konferenciju za novinare pred utakmicu sa ekipom Mladost Doboj-Kakanj.

Tim povodom smo za sve navijače, kao i kolege novinare, uzeli izjavu od šefa stručnog štaba Daria Damjanovića pred utakmicu koja će se odigrati u nedjelju, na stadionu Bilino polje.

”Za početak bih se dotakao malo prethodnog kola, protivnik koji se bolje snašao u uslovima, dao je gol u drugoj minuti što je nažalost odlučilo utakmicu te se nismo uspjeli vratiti. Falilo nam je nekih igrača, ali ne umanjujem pobjedu ekipe Radnika iz Hadžića, po nekim šansama, mislim da smo zaslužili minimalno bod. Što se tiče ekipa Mladosti DK, izgubili su utakmicu kući, dolaze u Zenicu da se vade, a nama samo preostaje da se vratimo u taj ritam pobjeda kući i da nema vađenja nikome u Zenici. Dužni smo Zenici i navijačima da je igra u Hadžićima bila samo jedan loš dan za našu ekipu”, izjavio je Dario Damjanović.

Nakon Damjanovića, svoj komentar je dao i prvotimac Ali Međuseljac. ” Utakmica koja je pred nama, jako nam je bitna jer igramo protiv ozbiljne i nezgodne ekipe. Maksimalno respektujemo protivnika, ali na Bilinom polju se uvijek mi pitamo, tako da očekujem da će svaki igrač dati svoj maksimum na terenu kako bi bodovi ostali u Zenici i na taj način obradovali naše navijače. Atmosfera u svlačionici je na vrhunskom nivou, svi želimo i težimo istom, a to je samo timski rad i pobjeda. Odlično smo trenirali ove sedmice i vjerujemo da ćemo to i pokazati u nedjelju. Ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju, da nam budu podrška i dodatni vjetar u leđa, kako bi svi zajedno slavili novu pobjedu”, rekao je Međuseljac.

Utakmica protiv ekipe Mladosti se igra u nedjelju, na stadionu Bilino polje od 15:30 sati. Ekipa mladosti se nalazi na posljednjoj poziciji, dok su Crveno-crni na devetoj poziciji.