Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Izjava pred utakmicu Čelik - Mladost DK web

Izjave pred utakmicu XXIX kola Prve lige FBiH!

Crno-crveni će u subotu, 01.06.2024. godine, odigrati utakmicu XXIX kola Prve lige FBiH sa ekipom Gradine iz Srebrenika. Utakmica će se odigrati na stadionu Bilino polje sa početkom od 17:30 sati.

Pred utakmicu u Zenici, svoje izjave su dali šef stručnog štaba Dario Damjanović i član prvog tima Muamer Hamzić.

,,Nakon svega što smo prošli kroz nekoliko mjeseci, ova djeca zaslužuju veliku podršku, a da ne govorim za ovaj klub koji je jedino nešto što će ostat u Zenici. Mi smo svi prolazni, ali Čelik uvijek ostaje simbol ovog grada. Ne smijemo dozvoliti da opet uđemo u krizu poput ove što nas je zadesila i treba da budemo svi uz njega. U svakom slučaju dolazi nam ekipa koja traži bodove spasa, a mi nismo neko ko će im pomoći. Očekujem da ova djeca na posljednjoj domaćoj utakmici za ovu sezonu pokažu 120% sebe i zahvale se onima koji su nam bili podrška ove sezone. Ako budu igrali kako su igrali u Banovićima, vjerujem da će ovo biti odlična utakmice i velika pobjeda koju ćemo svi zajedno proslaviti”, izjavio je šef stručnog štaba Dario Damjanović.

,,Očekujem jednu jako dobru i zanimljivu utakmicu prije svega. Igramo protiv Gradine iz Srebrenika koja ima dosta dobrih pojedinaca, ali mi ćemo se dosta toga pitati na ovoj utakmici. Ušli smo u jako dobar ritam i ne želimo stati, želimo nastaviti taj niz dobrih utakmica i pobjeda. Mi ćemo dati sve od sebe kako bi došli do nove pobjede i nova tri boda. Pozivam ovom prilikom sve navijače kluba da dođu te nas podrže i da zajedno proslavimo pobjedu na posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj sezoni”, rekao je Hamzić.

Nogometni klub Čelik je osigurao live stream za ovu utakmicu, a ulaznice možete kupiti u ugostiteljskim objektima Bonobo, Avanti i Šibica. Na dan utakmice, ulaznice možete također kupiti u prodavnici Orijent i na jugoistoku stadiona Bilino polje. Nogometni klub Čelik je također pustio i donatorske ulaznice koje možete kupiti online na našoj web stranici.