Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Izjava pred utakmicu Čelik - Mladost DK web

Izjave pred utakmicu XXIV kola Prve lige FBiH!

Crno-crveni će u nedjelju, 05.05.2024. godine, odigrati utakmicu XXIV kola Prve lige FBiH sa ekipom Toška iz Tešnja. Utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu Luke u Tešnju sa početkom od 17:00 sati.

Pred utakmicu u Tešnju, svoje izjave su dali šef stručnog štaba Dario Damjanović i član prvog tima Čelika Anes Mašić.

Prošlo je malo više od pola prvenstva, u jednu ruku možemo biti zadovoljni, ali kad se bodovi gube kući, naravno da ne možemo. Ne mogu zamjerit svojoj ekipi na ovom posljednjem porazu, dali su trenutno svoj maksimum i vidi se da je došlo do energetskog gubitka jer jedni te isti igrači trpe. Moram priznati da je Bratstvo stvarno zasluženo ostvarilo pobjedu iako je pao samo jedan gol. Što se tiče naredne utakmice koju igramo u Tešnju protiv Toška, to je ekipa koja se trenutno koja se vadi te idemo. Očekujem jedno pravu momačku utakmicu, bit će veliki pritisak pred mnogobrojnom publikom te se nadam da ćemo iz Tešnja izaći sa bodovima”, izjavio je Damjanović pred utakmicu. sa Toškom.

Utakmica sa Bratstvom je bila jedan od najtežih poraza do sad jer smo imali pozitivan niz i bez poraza na domaćem terenu. Moramo biti svjesno da je Bratstvo jedna od boljih ekipa u prvenstvu, a to su nam i dokazali. Mi moramo nastaviti dalje, ispraviti greške koje smo imali jer nas u nedjelju očekuje teško gostovanje u Tešnju. Poštujemo ekipu Toška te vjerujem da će biti odlična utakmica. Ko god da bude igrao u nedjelju, bit će veoma motivisan i spreman za ovu utakmicu kako bi se odužili našim navijačima”, izjavio je Mašić pred utakmicu.

Nogometni klub Čelik je za sve navijače koji nisu u mogućnosti doći na utakmicu, obezbijedio live stream za istu preko našeg Youtube kanala.