NK ČELIK ZENICA | NOVOSTI

Gradska uprava nastavlja kršiti Sporazum!

grad-klub-1536x864

Kao što je javnost od ranije upoznata, Grad Zenica je, prema potpisanom Sporazumu o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klubu mjesečno dužan prebacivati iznos od 18.509,80 KM od naplaćenih zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, no Gradska uprava do sada nije izvršila niti jednu tranšu po ovom osnovu.

Jučer, 10.05.2021. Gradu je dospjela i četvrta rata na plaćanje zakupnina, međutim, nažalost uplata je izostala.

Ovim nezakonitim zadržavanjem sredstava koji pripadaju našem klubu, Gradska uprava je do sada oštetila NK Čelik Zenica za 74.039,20 KM.

Napominjemo da NK Čelik Zenica uredno ispunjava sve svoje obaveze prema Gradu Zenica iz predmetnog Sporazuma, te da uredno servisira sve svoje tekuće finansijske obaveze, uključujući i obaveze prema Poreznoj upravi FBiH.

Još jednom javno pozivamo Gradsku upravu na poštivanje preuzetih obaveza iz Sporazuma jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni koristiti dostupne pravne mehanizme za naplatu sredstava.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Nastavljuju se istrage u Čeliku!

Kao što su Upravni odbor i menadžment Kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje

Važna pobjeda naših omladinaca !

Jučer (četvrtak, 10.6.2021.godine) su naši juniori odigrali prvu  utakmicu  doigravanja za prvaka Omladinske lige BiH, te upisali pobjedu, čime su korak bliže ka plasmanu u