Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

grad-klub-1536x864

Gradska uprava nastavlja kršiti sporazum. Čelik oštećen za 133.505,86 KM

Ovim putem administracija kluba želi upoznati javnost da je Gradska uprava Grada Zenica nažalost nastavila s kršenjem potpisanog sporazuma koji ima s NK Čelik Zenica, te propustila uplatiti i 7. ratu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje.

Kao što je javnost od ranije upoznata, Grad je svakog 10. dana u mjesecu klubu dužan prebacivati 18.509,80 KM prikupljenih od zakupnina poslovnih prostora, a propuštanjem jučerašnje uplate, Gradska uprava je protuzakonito zadržala sredstva u iznosu 129.568,60 KM koja pripadaju našem klubu, a iznos kamata na današnji dan iznosi 3.937,26 KM.

U međuvremenu su pravni zastupnici NK Čelik Zenica poslali urgenciju Općinskom sudu u Zenici da što prije zakaže pripremno ročište obzirom da je klub zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021 podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Nažalost, umjesto da bude najveća podrška u procesu stabilizacije jednog od svojih simbola, Grad Zenica ostaje jedina prepreka na putu oporavka NK Čelik Zenica. Ipak, rukovodstvo i menadžment kluba ostaju pri čvrstom stavu da će bez obzira na prepreke ostati dosljedni i istrajni na putu do konačne pobjede, a to je zdrav klub s odblokiranim računom!