Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

čelik-fortuna (27)

Devet – nula i šesta uzastopna pobjeda Čelika!

Nogometaši Čelika danas su u okviru drugog kola Kupa ZDK na Bilinom polju dočekali ekipu Fortune iz Zenice. Naši momci su očekivano slavili visokim rezultatom 9:0, te tako upisali šestu uzastopnu pobjedu.

Pred oko 400 gledaoca crno-crveni su pokazali kvalitetnu i atraktivnu igru. Već u 8. minuti 1:0 za Čelik, a strijelac je s bijele tačke Sulejman Salkić, isti igrač u 13. minuti nakon udarca sa više od 20 metara postiže svoj drugi gol za 2:0. Na novi gol se čekalo još samo jednu minutu, a strijelac je bio mladi Durmiš Edin za 3:0. Isti igrač u 16. minuti postiže novi gol za 4:0, dok je prvo poluvrijeme zaključeno golom Eldara Sivca za 5:0.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti su se branili, a Čelik je napadao i pokušavao postići još nekoliko golova. Vrijedi istaći i da su gosti nekoliko puta sjajno zaprijetili, ali je odličan na golu Čelika bio mladi Durmo Adi, kojeg je kasnije zamijenio također mladi golman Mlačo Emel. U drugom poluvremenu u igru je ušao i iskusni Isaković Aladin a već u prvom kontaktu s loptom postiže gol u 53. minuti za 6:0. Nastavili su se napadi naših momaka, novi gol za 7:0 u 60. minuti postiže Durmiš Edin, a u 70. minuti danas odličan postiže svoj četvrti gol za uvjerljivih 8:0 za Čelik.

Do kraja Isaković Aladin je postigao još jedan gol, te je meč okončan uvjerljivom pobjedom Čelika rezultatom 9:0, koji se tako plasirao u 3. kolo Kupa ZDK.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim navijačima koji su nas podržali na današnjoj utakmici, te gostima na fer i korektnoj igri.