Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

Pripreme NK Čelik Zenica

Crno-crvena ekspedicija otputovala na pripreme u Hrvatsku!

Ekspedicija NK Čelik Zenica jutros je otputovala u Makarsku kako bi odradila drugi dio priprema za predstojeću polusezonu.

Ekipa će u Makarskoj boraviti sve do 31.01.2023. godine, kada je u večernjim satima planiran povratak u Zenicu. Planirano je odigravanje dvije pripremne utakmice. Prva utakmica će biti odigrana u petak u 14:30 sati u Makarskoj protiv HNK Zmaj Makarska. Dok će se druga pripremna utakmica odigrati u Unešiću protiv NK Zagora Unešić, ekipe iz trećeg ranga Hrvatskog nogometa – Jug. Zagora se nalazi na vodećoj poziciji na tabeli te su jedan od glavnih konkurenata za ulazak u naredni rang takmičenja. Gol razlika ekipe je velikih +30 a predvodi ih bivši igrač i trener Čelika, Boris Pavić.

Stručni štab je najavio da će nametnuti žestok tempo treninga koji je uobičajan za ovaj period priprema. Stoga će ekipa raditi dva treninga dnevno kako bi što spremnije dočekala prvu zvaničnu utakmicu u Kupu protiv FK Radnik iz Bijeljine.

Na spisku za Makarsku se nalaze: Adi Durmo, Emel Mlačo i Faris Karić koji se već nalazi u Makarskoj sa selekcijom juniora (golmani). Haris Šehić, Eldar Sivac, Harun Vardo, Dženan Smajić, Amar Muslić, Davud Arnautović, Muris Behadarević, Aladin Isaković (odbrana). Selim Žuna, Međuseljac Ali, Nedžib Sibalo, Ervin Pašalić, Mahir Mehić, Tarik Huzbašić, Fenan Salčinović (sredina). Besim Kolić, Edin Durmiš, Emir Karalić, Emir Čančar, Mirsad Šijerkić, Mahir Karić (napad).

Stručni štab u Makarskoj će činiti Armin Duvnjak, Adis Nurković i fizioterapeut Albin Mašić.

Na pripreme nije otputovao veznjak Sulejman Salkić koji zbog poslovnih obaveza neće moći prisustvovati pripremama u Makarskoj.

Našim momcima i stručnom štabu želimo puno sreće i dobrog zdravlja u Makarskoj, a naše navijače ćemo redovno obavještavati o dešavanjima na pripremama.