Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

kup, čelik-sarajevo (86)

Besim Kolić napustio NK Čelik!

Danas su u prostorijama kluba Besim Kolić i NK Čelik odlučili sporazumno raskinuti saradnju za narednu sezonu, tako Besim Kolić zvanično nije više igrač NK Čelik.

Ovaj dvadesettrogodišnjak pridružio se našem klubu u najteži momentima u septembru 2020. godine. Svojom imponzantnom statistikom na početku Kantonalne lige ZDK i Kup-a ZDK, kada je nastupao za zeničku Fortunu, od 14 golova u 10 odigranih utakmica, privukao je pažnju tadašnjih čelnika i stručnog štaba kluba, te priključio se našem klubu. U svom debiju postigao je pogodak u crno-crvenom dresu protiv NK Žepče 1919 u okviru Kantonalne lige ZDK. Pored Fortune nastupao je i za Rudar iz Zenice.

U prethodnoj sezoni Besim je nastupio na 21 susretu u prvenstvu, te 3 nastupa u okviru Kup-a FBiH i Kup-a BiH. Ukupno je postigao 3 pogotka, te upisao se u listu asistenata 5 puta.

Našem Besimu se od srca zahvaljujemo na svemu što je učinio za voljeni klub, te što je svojim profesionalizmom i poštovanjem prema ovom klubu pokazao pravi odnos jednog igrača prema simbolu Zenice. Želimo mu puno sreće u nastavku sportske i poslovne karijere uz želju da ćemo se ponovo vidjeti na našem i njegovom, Bilinom polju!

Za kraj…

Jednom. Uvijek. Zauvijek!