Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

čelik-klis (87)

Armin Duvnjak više nije trener Čelika!

Dosadašnji šef stručnog štaba, Armin Duvnjak, više neće obnašati ovu funkciju.

Nakon održanih sastanaka sa šefom stručnog štaba, uprava kluba odlučila je da je najbolja opcija u ovom trenutku za klub da Duvnjak više ne bude šef stručnog štaba NK Čelik.

Nakon 10 odigranih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH naš klub zauzima 10. mjesto sa 12 osvojenih bodova na svom kontu. Nakon poraza u Maglaju u prethodnom kolu ovo je bila 6. utakmica bez pobjede.

Prvi tim će do zimske pauze voditi trojac Izudin Kamberović, Nizah Hukić i Adis Nurković. Na zimskoj pauzi uprava kluba će imenovati novog šefa stručnog štaba, a javnost će biti blagovremena obavještena o svim dešavanjima po ovom pitanju.

Arminu se zahvaljujemo na svemu što je uradio za naš klub. Svjesni njegove ljubavi prema voljenom klubu, željom za ostvarenjem što boljih rezultata, ova odluka nije bila lagana za donijeti. Armin je svima nama u prethodnom periodu, za vrijeme vođenja juniorske selekcije i prvog tima, donio mnogo sreće i uspjeha, a izdvojit ćemo finale doigravanja za ulazak u Omladinsku Premijer ligu BiH sa našim juniorima, osvajanja titule Druge lige FBiH – Centar i ulazak u Prvu ligu FBiH, te nezaboravnu pobjedu u Kup-u protiv FK Sarajevo.

Hvala na svemu Armine!