Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

hrelja4

Adnan Hrelja novi igrač NK Čelik!

Dvadesetdevetogodišnji Adnan Hrelja danas je potpisao ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika.

Adnan Hrelja rođen je 10. oktobra 1993. godine u Sarajevu. Igrač koji pokriva više pozicija na terenu (lijevi bočni, lijevo krilo, desno krilo) nastupao je u nekoliko klubova u svojoj karijeri, od kojih su najznačajniji: FK Sarajevo, FK Mladost DK, FK Rudar Kakanj, Simin Han (Tuzla City), Igman Konjic, te prethodnu sezonu u GOŠK-u iz Gabele.

Hrelja je igrač koji je čak četiri puta osvajao Prvu ligu FBIH s različitim klubovima (Mladost Doboj Kakanj, Sloga iz Siminog Hana (današnji Tuzla City), Igman iz Konjica, te prošle sezone sa GOŠK-om iz Gabele). Prethodne sezone bio je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi GOŠK-a, koja se plasirala u Premijer ligu BiH. U 23 nastupa za ekipu GOŠK-a postigao je 4 pogotka, te asistirao 8 pogodaka.

U Prvoj ligi FBiH upisao je 191 nastup, te postigao 18 golova i 38 asistencija. Proveo je čak 13.885 minuta na terenu u ovom rangu takmičenja. U Premijer ligi BiH upisao je 19 nastupa, dok je 19 puta izašao na teren u Kup-u Bosne i Hercegovine. Svojevremeno upisao je i 2 nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trenutna tržišna vrijednost ovog igrača prema najuglednijem sportskom portalu Transfermarket iznosi 125.000€.

Adnanu želimo dobrodošlicu u najveći klub u Bosni i Hercegovini, te želimo mu puno sreće, uspjeha i zdravlja u crno-crvenom dresu!