Nogometni klub Čelik Zenica

Oficijelna web stranica

adis_nurkovic_prikljucio_se_treninzima_celika_142831_200399_big

Adis Nurković više nije trener golmana NK Čelik!

NK Čelik obavještava javnost, navijače i simaptizere da Adis Nurković svojom odlukom više neće biti trener golmana NK Čelik Zenica.

Tokom nekoliko razgovora između uprave kluba i našeg, sada već bivšeg, trenera, Nurković je smatrao da je vrijeme za novi iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri, te uprava kluba nije željela biti prepreka u njegovim životnim i karijernim ciljevima.

Adis Nurković rođen je 1986. odine u Velikoj Kladuši. Kao golman branio je za naš klub u dva navrata. Prvi put u periodu od 2011. do 2014. godine, a drugi put od 2019. do 2022. godine. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, te u svojstvu trenera NK Čelik završio UEFA B trenersku licencu, UEFA B golmansku licencu, te trenutno je polaznik za vlasnika UEFA A golmanske licence.

Naš ‘Nurke’ ostavio je veliki trag u našem klubu u prethodnom periodu. Kao osoba koja nije rođena u Zenici pokazao je veliku ljubav prema voljenom klubu. Svima je pokazao da se uz one koje najviše voliš ostaje i u najtežim trenucima. Nije napustio svoj Čelik kada je bilo najteže. Stao je među stative da brani boje svoje kluba. Ostao uz klupu za rezervne igrače da pomogne klubu, mladim igračima i svim navijačima i simaptizerima. Uspio je u tome. “Zadužio” je ovaj klub svojim odnosom prema grbu, ljubavi i strašću koju je pokazivao na svakom treningu i na svakoj utakmici.

Ono najmanje što možemo učiniti za našeg Adisa jeste da mu se zahvalimo na svemu što je učinio za ovaj klub. Želimo mu svu sreću u novim izazovima, s nadom da će se u budućnosti vratiti u naš klub i podijeliti stečeno znanje tokom svoje trenerske karijere na nove mlade Čelikovce.

Jednom. Uvijek. Zauvijek!