Obzirom da se i dalje nastavlja kampanja širenja neistina i laži, potrebno je još jednom pojasniti da dokumenti koji se objavljuju kao argumenti koji idu u prilog istini objava u vezi izmišljene cifre duga NK”Čelik” prema bivšem igraču Emiru Jusiću, kao i o mogućoj suspenziji NK”Čelik” nisu u potpunosti relevantni.

Trenutno se vodi postupak između ove dvije strane i čeka se konačna presuda istog. Stoga pomenuti dokument Nogometnog saveza nije u potpunosti relevantan do konačne presude. U prilog istinitim tvrdnjama organa tijela našeg kluba prilažemo relevantan dokument upućen Nogometnom savezu BiH, koji sadrži sve naše argumente u ovom slučaju. U nadi da će se portali, kao i pojedinci bolje informirati, te uvijek prilikom objavljivanja bilo koje vijesti provjeriti i drugu stranu kako bi došli do prave informacije i potpune istine.

NK” Čelik” se neće vise oglašavati po pitanju slučaja “Emir Jusić” jer imamo isuviše problema u klubu da bi nam laži i dezinformacije odvraćale daljnju pažnju.

Sportski pozdrav svima koji vole naš klub.

SAMO ČELIK!