PRESS NK ČELIK

Danas je u press sali NK “Čelik” održana press konferencija pred utakmicu 16. kola BHT PL, u kojoj ekipa NK “Čelik” dočekuje ekipu FK “Rdnik” na domaćem terenu.

Medijima su se obratili šef stručnog štaba NK “Čelik” Ornek Adnan i jedan od standardnih prvotimaca NK “Čelik” Miletić Luka.

Šef stručnog štaba osvrnuo se na sutrašnju utakmicu, ali i sva dešavanja u klubu prethodnih dana.

Ekipa je u proteklih nekoliko gostujućih utakmica primila mnogo golova, te će sutrašnja utakmica biti popravni ispit kako bi se izgubljeni bodovi vratili. Svakako da je domaća utakmica dobar razlog da ekipa da svoj maksimum i dođe do nova tri boda, koja bi značila mnogo kada gledamo trenutno stanje na tabeli.

Kada je riječ o igračima, Jurina Marin ove sedmice trenira u punom pogonu, te će šef stručnog štaba moći računati na njega u ovoj utakmici. Zbog povreda postoji mogućnost da sutra na teren neće istrčati Salčinović Fenan i Vrhovac Vedran, a zbog tri žuta kartona Adnan Ornek ne može računati ni na Grahovac Vladimira.

Iako naš Klub  igra na domaćem terenu, ekipa ne smije biti pretjerano opuštena i treba maksimalno da se radi na izmjenama u timu, zadnjoj liniji, veznom redu ali i napadu kako bi se osiguralo mjestop na sredini tabele, što i jeste bio cilj na početku ove sezone.

Kada je riječ o dešavanjima u i oko kluba prethodnih dana, šef stručnog štaba Ornek spomenuo je problematiku sa kojom se svakog dana suočava ovaj Klub, ali da će on sam u narednoj sedmici preduzeti neke korake ka rješavanju određene problematike, a prvi korak je sastanak sa svim trenerima i koordinatorom Omladinskog pogona NK “Čelik”, nakon čega će Klub najvjerovatnije sazvati press konferenciju kako bi javnost bila upoznata sa svim detaljima oko rada i organizacije u istom.

Luka Miletić se osvrnuo na ekipu FK “Rdnik” za koju je rekao da nije protivnik koji se treba potcijeniti, ali da ekipa igra sa mnogo više samopouzdanja na domaćem terenu te da vjeruje u nova tri boda za Klub.

Utakmica NK “Čelik” – FK “Rdnik” na rasporedu je sutra, sa početkom u 13:30.

Ovim putem molimo sve navijače i simpatizere NK “Čelik” da nam se pridruže na stadionu Bilino Polje i zajedničkim snagama osvojimo tri značajna boda za Klub.

#samocelik